Lubenica
shutterstock
Lubenica

shutterstock

Lubenica, Foto: shutterstock

Pojedite i beli deo lubenice, odličan je za zdravlje - u belom delu (kori) koju svi bacaju nalaze se velike količine vitamina B6, C, A, magnezijuma, cinka i kalijuma. Sadrži i aminokiselinu citrulin koja je odlična za zdravlje srca i krvnih sudova.

  - U belom delu lubenice su pozamašne količine citrulina (po kome je lubenica dobila ime ili obrnuto) koje reaguju sa našim enzimima pa nastaje aminokiselina arginin za koju znamo da povoljno deluje na kardiovaskularni sistem i jača cirkulaciju. Ponaša se slično kao Vijagra doduše znatno slabije. Morali biste da pojedete baš velike količine belog dela lubenice kako bi imali isti učinak kao vijagra - objasnila je Olja Martinić nutricionistkinja Nutricionističkog savetovališta Olja iz Splita.

Lubenica

shutterstock

Lubenica, Foto: shutterstock

Komentari (2)

Pera Detlic

21.08.2018 14:00

Jeo sam ja to belo kad nisam crko, puno pesticida.

miholjsko leto

21.08.2018 14:15

meni je otac stalno govorio. nemoj drago dete da jedes koru kupicemo drugu lubenicu