Palačinci sa mirođijom, a bez jaja
Shutterstock
Palačinci sa mirođijom, a bez jaja

Shutterstock

Palačinci sa mirođijom, a bez jaja, Foto: Shutterstock

PO OSOBI VAM JE POTREBNO:

3 kašike brašna (ja sam mešala speltino i ječmeno)
1, 5 kašika maslinovog ulja
prstohvat morske soli
1/3 manje veze mirođije
oko 30 ml kisele vode
oko 30 ml mlake vode

PRIPREMA:

Volim kada su ovi palačinci malo masniji. Tako su mi draži, pa zato na ovu, relativno malu količinu svega, stavim 1,5 kašiku maslinovog ulja.

U činiji prvo promešajte brašna i so. Zatim iseckajte mirođiju i umešajte i nju, pa onda ulje i vodu. Vodu dodajte pomalo jer ova smesa treba da bude malo gušća nego ona za klasične palačinke, ali ne mnogo gušća.

Zagrejte pleh za palačinke i onda sipajte pomalo smese. Otprilike jednu trećinu kutlače. Pravite male krugove i pecite ih po nekoliko minuta sa svake strane. S obzirom na to da u njima nema jaja, već samo brašno, so, ulje i voda (poneki začin), mogu sa svime da se mešaju. Ukoliko nemate mirođiju, stavite bilo koji začin. Mada, realno, ovi palačinci mogu i sami za sebe, bez dodavanja začina.