ekvador
Foto: Alo/Tanjug

Ubistva su se dogodila u petak u zatvoru u Gvajakilu, najvećem gradu te južnoameričke zemlje, saopštila je u kancelarija državnog tužioca, prenosi Rojters.

Vlada Ekvadora je osudila ubistva, a odlazeći predsednik Giljermo Laso je obećao da će se "saznati istina" i da su vlasti odlučne da identifikuju ko stoji iza ubistva Vilavisensija.

Zatvorska uprava je u saopštenju navela da su sva šestorica ubijenih muškaraca državljani Kolumbije i nije dala više detalja o ubistvima.

Kandidat za predsednika Ekvadora Fernando Vilavisensio ubijen je u avgustu na predizbornom skupu u Kitu, manje od dve nedelje pre prvog kruga opštih izbora.

Napadač, Kolumbijac, neutralisan je nakon razmene vatre sa policijom koja je obezbeđivala skup, a još šestoro osumnjičenih, takođe kolumbijski državljani, privedeno je nakon policijske racije.

Vilavisensio je bio jedan od najžešćih kritičara bivšeg ekvadorskog predsednika Rafaela Koree i bila mu je određena kazna od 18 godina zatvora zbog klevete Koree. Kasnije je dobio politički azil u Peruu.

Bio je i nezavisni novinar koji je istraživao korupciju u prethodnim ekvadorskim vladama, nakon čega je ušao u politiku kao borac protiv korupcije.

Drugi krug izbora zakazan je za 15. oktobar, a ceo izborni ciklus u Ekavadoru obeležen je brojnim incidentima i nasiljem, navodi Rojters.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading