Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Nacionalna služba za sveobuhvatnu pomoć odraslim zatvorenicima i maloletnim prestupnicima SNAI navela je svom nalogu na društvenoj mreži X da zatvorenici drže taoce u sedam zatvora.

Društvenim mrežama kruže uznemirujući snimci na kome se navodno vidi pogubljenje otetih zatvorskih čuvara. Marka navodi da se na jednom snimku vidi kako član bande preti službenicima zatvora koji su na kolenima nakon čega je jednom od njih hladnokrvno ispalio šest hitaca u glavu.

Na drugom snimku se navodno vidi kako članovi bande vešaju dvojicu otetih čuvara.

 

 

- Naterajte ga da vrišti - govori maskirani muškarac na snimku.

Кomandant oružanih snaga Haime Vela Eraso, odgovarajući na pitanje novinara o snimcima na kojima se navodno vidi da je zatvorsko osoblje izloženo ekstremnom nasilju, uključujući pucnjavu i vešanje, rekao je da nijedan talac nije ubijen.

Rojters nije mogao odmah da proveri autentičnost snimaka.

Predsednik Ekvadora Danijel Noboa, podsetimo, proglasio je 8. januara vanredno stanje od 60 dana kako bi oružane snage povratile kontrolu nad zatvorskim sistemom. Nakon toga su počeli neredi u brojnim gradovima i zatvorima. Kriminalci su počeli da pale automobile i autobuse dok su u Gvajakilu privremeno zauzeli studio lokalnog TV kanala. Otet je veliki broj policajaca širom zemlje.

Odgovarajući na novu rundu nasilja, Noboa je proglasio unutrašnji oružani sukob i naredio vojsci da neutrališe 22 kriminalne grupe sa desetinama hiljada članova, a šef zajedničke komande oružanih snaga Haime Vela Eraso proglasio je kriminalne grupe vojnim ciljevima i poručio da sa njima neće biti pregovora.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading