OGLASIO SE ŠOLC: "Slanje oružja Ukrajini je ispravno"
EPA/ MARTIN DIVISEK

"Mislim da je slanje oružja ispravno, jer ne možete ostaviti na miru nekoga ko je tako ugrožen", rekao je Šolc u četvrtak uveče.

Istovremeno, međutim, Nemačka se i dalje oslanja na korišćenje diplomatskih kanala kako bi okončala sukob.

POSTIGNUT PRVI DOGOVOR IZMEĐU RUSIJE I UKRAJINE Kijev NIJE dobio rezultate koje je delegacija očekivala


"Potreban nam je prekid vatre", rekao je Šolc.

"Potrebna nam je i situacija u kojoj se vode pregovori i u kojoj će se ruske trupe na kraju ponovo povući – koliko god to u ovom trenutku izgledalo nerealno."

Šolc je u intervju za nemačku televiziju, kazao da je "u Ukrajini rat protiv ukrajinskog naroda, a Putin zastupa tezu da ukrajinski narod ne postoji".

NESANICA ZAPADA - STRAH I TREPET Samo jedan čovek može da ukine sankcije Rusiji

"Građani Ukrajine su se odlučili za samostalnost, za vlastitu zemlju. Ono što sada vidimo je očigledno da ukrajinski narod postoji, to je narod koji se brani", rekao je.

Ponovio je da je početak rata u Ukrajini prekretnica za Evropu i da se Evropa mora vratiti normalnim odnosima. Šolc je rekao da je Rusija napala Ukrajinu bez povoda, te da ona nije bila prijetnja Rusiji, kao ni NATO.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
arsa

04.03.2022 08:01

Слањем оружја само продужујете агонију украјинцима.То је злочин и директно учешће у рату против не само Русије већ и саме Украјине.Немачка би за то требало бити кажњена.И биће кажњена.