NI DNK TRAG ZA PRIŠTINU NIJE BIO DOKAZ Pravda nije stigla zločinca ni posle 23 godine
Foto: Printscreen/Printscreen

Srpska lista je, povodom 23 godine od bombaškog napada pod Podujeva, saopštila da se na "današnji dan sećamo jednog od monstruoznih terorističkih zločina na Kosovu i Metohiji u kojima su stradali Srbi". Iz Srpske liste traže da se odgovorni konačno pronađu i kazne za svoje nedelo.

- Pre tačno 23 godine je u Livadicama kod Podujeva ubijeno 12 Srba i Srpkinja a povređeno 43. Eksplodirala je mina koja je bila podmetnuta ispod mosta na magistralnom putu i aktivirana kada je naišao autobus "Niš ekspresa" sa raseljenim Srbima. Autobus je bio deo konvoja koji su obezbeđivale međunarodne snage Kfora. Na ovaj svirep i podmukao način ubijeni su Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Veljko Stakić, Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić, Dragan Vukotić. Među 12 nevinih Srba i Srpkinja toga dana ubijen je sa svojim roditeljima Snežanom i Nebojšom, i Danilo Cokić, koji je u tom trenutku imao svega dve godine - piše u saopštenju.

Srpska lista

Alo

 

Kako se ističe, nažalost, jedini osumnjičeni je nakon par godina provedenih iza rešetaka volšebno pušten na slobodu "usled nedostatka dokaza" kako je to saopštio vrhovni sud Kosova, a ovaj slučaj, zajedno sa drugim zločinima nad Srbima koji su se desili u prisustvu međunarodnih policijskih i vojnih snaga, poput ubistva i ranjavanje dece na reci Bistrici, ubistvo srpskih žetelaca u Starom Grackom, kao i ubistvo porodice Stolić je ostao nerasvetljen.

- U ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji tražimo da se odgovorni za zločine nad Srbima najhitnije pronađu i kazne jer je to jedini način da se pošalje poruka da je nasilje neprihvatljivo, da zločini ne zastarevaju, i da se ne bi 25 godina od sukoba i danas nastavio progon i napadi na  Srbe, Srpsku pravoslavnu crkvu i njihovu imovinu - piše u saopštenju.

Podsetimo, za ovaj zločćin je bio osumnjičen Fljorim Ejupi, čiji su DNK tragovi nađeni na opušku cigarete nedaleko od mesta zločina.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading