Gosti se iz kontejnera, veš je kupila pre 20 godina, knjigovođa Kejt daje savete kako da uštedite novac, OD NEKIH PRIPAŠĆE VAM MUKA

Alo.rs/S.Ć. | Ženske priče 2021-03-29 16:23:21 2021-03-29 16:23:21

Intimnu higijenu često obavlja i tako što se samo "zapere" vodom iz flaše kako ne bi potošila više nego što je potrebno.

Printscreen/Instagram

Ako ponekad za sebe pomislite da ste škrtica, posle ovog teksta imaćete utisak da ste najraspinija osoba na svetu. Knjigovođa Kejt Hašimoto iz Los Anđelesa štedi bukvalno na svemu, a svoje "cake" za preživaljavanje sa svega 200 dolara mesečno (otprilike 20.000 dinara) otkrila je u popularnoj emisiji na TLC kanalu koja predstavlja naškrtije ljude na svetu.

Prema nekim proračunima, da biste skromno živeli u prestonici glamura, a bez zakupa stana, potrebno je da odvojite oko 1.300 dolara. Kejt to polazi za rukom za čak 800 dolara manje, a kako kaže, odluku da tako živi donela je kada je ostala bez posla.

Ovo je 10 principa kojih se Kejt pridržava i koji joj omogućavaju da uštedi, a za većinu se mora priznati da su ispod svakog dostojanstva.

2. Kejt smatra da je kupovina čak i kreveta luksuz. Spava na gomili prostirki za jogu koje je neko bacio.

3. Nema trpezarijski sto, već na plinski šporet (koji je već bio ugrađen u stanu kada ga je kupila, a za ne korosti), rasporedi stare časopise i na njima jede. Sofa, koju velikodušno ponudi gostima koji dođu kod nje da prespavaju, zapravo je samo mekani prekrivač prebačen preko okvira od starog kreveta.

4. Još jedan biser štedljivosti - Kejt uopšte ne troši toalet papir i to od 2012. godine. Donji veš je posledni put kupila 1998.

5. Sakuplja reklamne uzorke. Redovno posećuje promocije gde se opskrpbljuje reklamnim uzorcima, kozmetičkim proizvodima i potrepštinama za osnovnu higijenu.

"Veliki sam ljubitelj besplatnih uzoraka. Moglo bi se reći da sam ekstremni 'uzorkač'", ponosno priča.

6. Odeću pere u kupatilu, a ima razvijenu rutinu za štednju. Pere veš dok se tušira tako da se ništa ne baca. Intimnu higijenu često obavlja i tako što se samo "zapere" vodom iz flaše kako ne bi potošila više nego što je potrebno.

8. Kad god je moguće izbegava da potroši novac na hranu. Prebira po smeću u blizini restorana i supermarketa, jer tamo uvek ima bačene hrane koja je još uvek "jestiva". Kako kaže, u kontejnerima se često mogu naći delikatesi i organska hrana.

9. Kejt gotovo nikada ne jede po restoranima s prijateljima, osim ako joj oni ne plaćaju obrok. A kada dođu kod nje u goste, servira im hranu koju je pokupila iz kontejnera.

10. Glavni uslov za održavanje tako jeftinog života je da imate svoj životni prostor. Kejt je vlasnik stana i plaća samo porez na imovinu.

Expand player
Pogledajte više