kosa
printscreen/instagram
kosa

printscreen/instagram

kosa, Foto: printscreen/instagram

Početak veze je uvek najlepši.

I da, naravno da ćete tokom prvih meseci, ili prve godine seks imati mnogo češće nego kasnije.

Obično se strast razvodni i proredi vremenom.

Ali šta kada do promene dođe naglo i kada ona postane konstanta?

Jedna devojka se obratila psihoterapeutkinji Deidre Sanders i zamolila je za savet, jer se našla u nimalo lepoj situaciji.

“Dečko i ja smo tokom prve godine veze imali ludački seks, ali čim smo počeli da živimo zajedno, strast je nestala”, napisala je ona i objasnila da je neko vreme pronalazila opravdanja za njega, jer je tada ostao bez posla i upao u depresiju, ali je posle nekog vremena odlučila da sazna šta se sa njim još dešava, pa mu je u tajnosti pogledala telefon.

“Znao je da mi ugodi i dugo sam se sa njim osećala kao najsrećnija devojka na svetu, međutim, posle nekog vremena je prestao da inicira seks, a ukoliko bih ja to uradila, pronalazio bi opravdanja. Počela sam da sumnjam, pa sam mu krišom uzela telefon”, napisala je devojka.

Ono što je unutra pronašlo je u najmanju ruku delovalo kao dnevnik.

“Pisao je da mu se više ne sviđam i da me voli, ali da nije zaljubljen u mene”, ispričala je devojka, a pored toga je napisao i da ne vidi budućnost sa njom, da mrzi njene tetovaže, boju kose i modni stil. I najgore od svega – seks sa njom ga više ne zanima.

Međutim, kako je napisao, nikako ne uspeva da pronađe dobar razlog za raskid, jer je ona dobra osoba, pa ponekad čak poželi i da ga prevari, ne bi li mu sve olakšala.

“Znam da nisam smela da gledam njegov telefon, ali ono što sam pročitala me je slomilo”, požalila se nesrećna devojka.

Sada znaš “na čemu si”

“Koliko god da je teško, sada barem znaš “na čemu si”. Ako je seks prestao onog momenta kada ste počeli da živite zajedno, možda on jednostavno ne ume da se veže. Sa tobom je sve u redu. Nemoj čekati da on raskine, već ti to uradi. Oslobodi se te veze i nađi nekoga ko će te ceniti i voleti”, odgovorila joj je Deidre.