Žena, uspeh, posao, zarada, rad, biznis
Shutterstock, ilustracija
moda, devojka, žena, stil, posao, sreća, jesen

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Odeća koju nosite na razgovoru za posao možda neće presuditi ishod razgovora, ali svakako bi mogla da utiče. Evo kako da se obučete!

Iako mi toga možda nismo svesni, boja odeće koju nosimo dosta govori o nama. A kada je reč o razgovoru za posao, jasno je da bismo svi hteli da ostavimo što bolji utisak... i ovo u tome može da pomogne.

PROČITAJTE I:

 

Ranije sprovedena studija utvrdila je da su plava i crna najbolje boje odeće za razgovor za posao, dok je narandžasta najgora.

Konzervativnije boje poput crne, plave, sive i braon su najbezbedniji izbor kada upoznajete nekoga u poslovnom okruženju, dok su boje koje inače "pokazuju" kreativnost, poput narandžaste, previše upadljive za razgovor za posao.

čarape, moda, stil, seks, devojka, ljubav, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Evo šta još stručnjaci otkrivaju o bojama, kakav utisak ostavljaju.

Crna - liderstvo

U crnoj boji možete da delujete nepristupačno, ali ako je nosite pametno, može da komunicira glamur i sofisticiranost, kaže brend stručnjak Karen Heler. Crna je boja koja se prosto shvata ozbiljno i zbog toga je dobar izbor na razgovoru za posao.

Plava - timski igrač

Plava je jedna od najboljih boja koje možete da nosite na razgovoru za posao jer komunicira samopouzdanje i poverenje. Takođe, neke studije su pokazale da nošenje tamno plave boje na razgovoru za posao znatno povećava šanse da taj posao dobijete!

Košulja, moda, žena, stil, trend, jesen

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Siva - nezavisnost, individualnost

Nošenjem sive boje na razgovoru za posao ostavićete utisak nezavisne osobe, ali možda i pomalo izolovane. To ne mora da bude loše, ukoliko pokažete samopouzdanje. S obzirom na to da se siva na neki način smatra "usamljenom" bojom, time možete drugima da pokažete da ste za individualni rad, sebi dovoljni i da mislite svojom glavom.

Bela - organizacija

Prilično je "bezbedno" da na razgovoru za posao nosite belu ili bež boju, ali moguće je da ćete delovati kao da nemate baš mnogo samopouzdanja. Sa druge strane, menadžeri smatraju da bela boja komunicira dobru organizaciju, tako da definitivno nije loše da se na razgovoru pojavite u nečemu belom.

PREPORUČUJEMO:

 

Braon - pouzdanost

U braon boji ostavićete utisak tople, pouzdane osobe, što je veoma važno za prvi utisak.

Crvena - moć

Crvena boja komunicira moć i dobra je kada privatno želite da ostavite dobar utisak na nekoga, ali nije baš najbolji izbor na razgovoru za posao. Crvena takođe "pokazuje" hrabrost, uzbuđenje i energije. Ukoliko baš volite ovu boju, nije loše da imate neki crveni detalj, ali možda je bolje da se držite podalje od crvene odeće na razgovoru za posao.

posao, afera, kolege, bes, otkaz

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Zelena, žuta, narandžasta, ljubičasta - kreativnost

Ove upadljivije i veselije boje poručuju da ste zabavni i definitivno privlače pažnju, ali ne ostavljaju baš utisak poverenja i posvećenosti, tako da možda ne šalju baš najbolju poruku na razgovoru za posao.

Modni saveti poznate srpske kreatorke za jesen/zimu 2019.

AUTOR: M. Maksimović DATUM I VREME: 10.09.2019. 13:00 - 10.09.2019. 13:55 Beograđanke znaju šta je u trendu. Foto: Masanori Jošida/Alo! Poznata srpska modna kreatorka Suzana Perić predstavljaće našu zemlju na Nedelji mode koja se održava u Milanu, 19. septembra. Njena specijalna gošća, naša poznata džez pevačica Lena Kovačević, pevaće tokom trajanja čitave revije po uzoru na velika imena u svetu mode.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić