NISTE IMALI POJMA Evo ZAŠTO se muške i ženske košulje kopčaju RAZLIČITO!

Pet najpopularnijih teorija kaže da se ženske košulje kopčaju na levu stranu zbog...

Košulja muškarac oblačenje
Foto: Profimedia

Dobro je poznato da ženske košulje imaju dugmad na levoj, a muške na desnoj strani, ali da li ste se ikad zapitali zbog čega je tako? Donosimo odgovor na ovu modnu dilemu.

Pet najpopularnijih teorija kaže da se ženske košulje kopčaju na levu stranu zbog...

SRBIMA NAJČEŠĆE PUCAJU BRAKOVI! Rešite OVAJ test i saznajte da li ste pred RAZVODOM!

 

1. ...dojenja

Većina ljudi su dešnjaci i žene su obično svoje bebe držale levom rukom. Jedna teorija kaže da im je stavljanje dugmadi na levu stranu olakšavalo dojenje jer im je na taj način bilo lakše raskopčati košulju i dojiti slobodnom rukom.

SVE VREME STE BILE U ZABLUDI Ako ste mislili da se BELI grudnjak nosi ispod bele majice, prevarili ste se, a evo i zašto!

Dojenje u javnosti
Foto: Profimedia

2. ...jahanja

S obzirom na to da su žene u prošlosti jahale konja sedeći postrance okrenute na desno, kopčanje košulje na levu stranu navodno je smanjivalo ulaženje vazduha, odnosno duvanje promaje kroz košulju.

LOŠ IZBOR ZA VAŠA STOPALA Žene ih obožavaju, a ne znaju kakve DEFORMITETE mogu da uzrokuju!

Jahanje
Foto: Profimedia.rs

3. ...toga što se žene iz visokih društvenih slojeva nisu same oblačile

Ovo je jedan od najčešće spominjanih razloga zašto se ženske košulje kopčaju na levu stranu. Naime, sluškinjama je tako bilo lakše da zakopčaju košulje i bluze svojih gospodarica kojima su pomagale da se obuku. Ipak, postoje neke nejasnoće u vezi s tom teorijom jer su u 17. i 18. veku i muškarce takođe oblačili sluge.

500 ŽENA POTVRDILO ŠTA IH DOVODI DO VRHUNCA Otkrivene najbolje POZE u SE*SU tokom kojih dame PROVERENO doživljavaju ORGAZAM!

 A, dugmad su na ženskoj odeći bili retki sve do 18. veka, a isključivo na levu stranu počeli su se stavljati posle 1860. godine.

dugmići
Foto: Shutterstock, ilustracija

Smatra se da su dugmad, nakon što su se pripadnici visokih slojeva počeli odoblačiti sami, ostali na levoj strani kako bi obične građanke mogle kopirati stil odevanja bogatašica. U prošlosti dugmad su bila vrlo skupa.

IMAŠ LEPA USTA - ŽELIM ORALNI SE*S! Šta muškarci govore za vreme ODNOSA, a šta zaista misle

5. ...Napoleona

Postoji priča prema kojoj su žene ismavale Napoleonovu pozu s rukom gurnutom u prorez prsluka (što je tada bio znak dostojanstva) i podrugljivo je oponašale, zbog čega je francuski imperator naredio da se ženske košulje proizvode s kopčanjem na levu, odnosno na suprotnu stranu od muških košulja kako ga više ne bi mogle ismevati.

NIŠTA VIŠE NIJE ISTO! Najnoviji trend na svadbama za kojim su SRBI POLUDELI: Mladenci ne pitaju koliko košta, sve češće se odlučuju na taj korak!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi