NOVI TREND U PLASTIČNOJ HIRURGIJI Mlade mame u Srbiji ODLEPILE za ovim ZAHVATOM! Tvrde : Nikada nisam LEPŠE IZGLEDALA!

Materinstvo menja žene kao i njihova tela. Dok neke žene imaju sreće i da nakon više trudnoća imaju prilično lepu liniju i očuvanu kožu i grudi, kod drugih je transformacija više izražena.

Ravan stomak
Foto: shutterstock

Poslednjih godina vrlo je popularan serijal estetskih plastičnih procedura koji je popularno nazvan „mommy makeover“ a kojima se žene podvrgavaju nakon trudnoće kako bi povratile čvrstinu grudi, zategle stomak i skinule višak masnih naslaga.

 

Čuveni mommy makeover stekao je popularnost u Americi pre desetak godina kada su plastični hirurzi osmislili paket estetskih operacija koji bi ženi nakon trudnoće pomogli da izgled lepše i pojača samopouzdanje.

 

O ovoj zanimljivoj temi razgovarali smo sa dr Violetom Skorobać Ašanin, vlasnicom i glavnim plastičnim hirurgom bolnice Diona.

Mommy makeover obično podrazumeva podizanje grudi, abdominoplastiku i liposukciju. U pitanju su kombinovane operacije koje su malo komplikovanije i neophodna je ozbiljna priprema.

merenje grudi dekolte žena
Foto: Profimedia

Koliko često imate zahteve za ovu vrstu operacija i koliko su žene zainteresovane da nakon porođaja povrate mladalačko telo?

Žene su jako zainteresovane da se vrate u svoje telo da vrate svoj život i da ponovo budu svoje. Uživaju u roditeljstvu i novoj zadobijenoj ulozi ali im je takođe stalo i do svog izgleda.

To su kombinovane operacije koje se često rade i zahtevaju posvećenu preoperativnu pripremu u smislu korekcije opšteg zdrastvenog stanja da bi se takva vrsta operacije iznela do kraja sa minimalnim rizicima i mogućim komplikacijama.

LJUDI U NEVERICI GLEDALI SNIMAK NA TVITERU Genijalna metoda za LJUŠTENJE BELOG LUKA! Više NIKADA nećete probati ni jedan drugi način!

Javljaju Vam se mlade mame koje još doje svoje bebe. Vi im savetujete da ipak malo pričekaju pa tek onda dođu na konsultacije. Postoji li neki optimalni period koji treba da prođe pre nego što se žena odluči za transformaciju ovog tipa?

Rane konsultacije su jako dobre jer se mnoge stvari mogu dovesti u red konzervativnim tertmanom i smanjiti opsežnost potencijalne kombinovane operacije. Sam operativni zahvat se ne savetuje pre 9 meseci jer se obično kaže koliko se dugo telo hormonski menja da toliko treba i sačekati sa vaćanjem tela u pređašnje stanje.

Dojenje bebe Majka doji bebu
 Foto: Shutterstock

Da li svi ožiljci ostaju vidljivi nakon operacije i postoji li način da se naknadno uklone?

Ožiljci postoje ali zavise i od tipa operacije najčešće se kriju u pregibnim mestima, veremenom blede tako da njihova vidljivost, ukoliko pacijentkinja nema problema sa tipom ožiljavanja, nakon godinu dana je minimalna.

ZA SAMO 15 MINUTA! Italijanke su uvek vitke, a kada čujete u čemu je fora, ODMAH ćete probati njihov JEDNOSTAVAN TRIK!

S obzirom na to da su pacijenti majke i da verovatno imaju dosta obaveza oko porodice, koje je optimalno vreme vraćanja u svakodnevicu nakon ovakvih operacija? Koliko se ostaje u bolnici i kako izgleda oporavak?

Kombinovane operacije zahtevaju podršku porodice tako da je pomoć i te kako neophodna prvih sedam dana. U bolnici se ostaje jedan do dva dana , a po želji naravno da može i duže.

ODMAH ĆETE PRIMENITI NJEN SAVET Stavila je sodu bikarbonu ispod očiju, ostala je u šoku kada je videla šta se desilo sa njenom kožom

Za povratak u svakodnevnicu je neophodno da se pacijentkinja u potpunosti oporavi, a to je dve do tri nedelje.

Žena, sreća, uspeh, moda, devojka
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi