Jedan LEK koji VEĆ IMATE u kući rešava SVE PROBLEME! Nećete imati NI JEDNU bubuljicu!

Mogujatosama.rs/B.Z. | Ženske priče 2019-01-30 14:39:53 2019-01-30 14:39:53

Verujemo da ćete od sada aspirin UVEK imati kod kuće!

Shutterstock

Aspirin se obično pije kada dođe do glavobolje, bolova ili temperature. Međutim, možda niste znali da ga možete iskoristiti i u službi lepote, ali i u mnoge druge svrhe.

Proverite sve u nastavku i naučite nešto novo i korisno!

Napomena: pre upotrebe aspirina na koži obavezno ispitajte reakciju!!!

1. Maska za fleke na licu

Ponešajte 7 aspirina, 3 kašike jogurta i kašiku meda. Nanesite smesu na lice i ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga isperite, i lice će biti mnogo lepše i mekše, a fleke na licu, kao i ožiljci, će biti vidno ublaženi.

2. Bubuljice

Ublažite bubuljicu, odnosno, smanjite upalu tako što ćete pomešrati dva-tri aspirina sa malo limunovog soka. Ostavite par minuta da deluje i zatim isperite. Nije poželjno da nakon ovog tretmana izlazite na sunce. 

3. Kosa

Istopite tablu aspirina u toploj vodi i nanestite sve na kosu. Ostavite da deluje 15 minuta i isperite. Efekat je lepa i sjajna kosa.

4. Stopala

Za lepa i negovana stopala i za mekane pete potrebno je da napravite pastu od 7 aspirina i malo limunovog soka. Nanesite masku na stopala i uvijte u toplu tkaninu. Ostavite tako 10 minuta, a pre ispiranja istrljajte pete kamenom plavcem.

5. Perut

6. Piling lica

Ukoliko imate viška ulja na licu, kao i proširene pore, trebalo bi da istopite nekoliko aspirina u vodi i smesu nanesete na lice. Nakon par minuta sve isperite mlakom vodom. Prilikom umivanja radite nežan piling koji će ukoniti mrtve ćelije s lica.

7. Ujed komarca

8. Tragovi znoja

9. Prljavština iz kupatila

10. Svežina cveća

U vodu s rezanim svećem stavite jedan aspirin i tako ćete mu produžiti vek. Ovo se posebno odnosi na ruže.

 

Expand player
Pogledajte više