Jelena Žarić Kovačević
Foto: Alo/SNS

Među novim licima nalazi se i Jelena Žarić Kovačević koja će biti ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Jelena Žarić Kovačević rođena je 2. maja 1981. godine u Nišu, član je Srpske napredne stranke i bila je narodna poslanica.

U Nišu je završila osnovnu i srednju školu i diplomirala na Pravnom fakultetu, gde je kasnije stekla i zvanje master pravnih nauka.

Po zanimanju je advokat i u struci je radila do 2012. godine, kada je postala zamenica sekretara Skupštine Grada Niša. Bila je direktorka Odbojkaškog kluba "Niš". Godine 2016. dala je ostavku na funkciju sekretara Skupštine jer je postala predsednik Gradske izborne komisije.

Gradska izborna komisija u Nišu za svoj rad tokom izbora 2016. godine samoisplatila se milionskom svotom novca, tokom dva meseca rada u tom telu Žarić Kovačević inkasirala je 208.000 dinara.

2012. godine postala je narodna poslanica i to je bio njen prvi mandat. Nakon redovnih parlamentarnih izbora u junu 2020. godine, iako se u javnosti pominjala kao kandidat za ministarsko mesto u Vladi, potvrđen joj je drugi mandat narodnog poslanika, a od 1. avgusta 2022. godine po treći put je u poslaničkoj klupi.

U Narodnoj skupštini  bila je predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i zamenik članova u Odboru za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odboru za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odboru za zdravlje i porodicu.

Takođe je bila zamenik člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i predsednik u grupi prijateljstva sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Milica

30.04.2024 10:56

Sve čestitke novoj ministarki Državne uprave i lokalne samouprave.