namirnice, frižider, hrana
youtube.com/printscreen
namirnice, frižider, hrana

youtube.com/printscreen

namirnice, frižider, hrana, Foto: youtube.com/printscreen

Ako imate problem sa viškom kilograma, nije potrebno samo da vežbate kako biste došli do lepe figure.

Da bi telo izgledalo zategnuto i privlačno, treba da povedete računa i o hrani koju jedete.

Neke namirnice imju bogatu hranljivu vrednost i pomažu kod izgradnje mišića, zbog čega čine sastavni deo ishrane većine sportista.

Jaja

Belanca su bogata proteinima (12 grama proteina na 100g proizvoda) pa osim toga što pomažu izgradnji mišića, vrlo su zdrava kad je ishrana u pitanju. Uglavnom se preporučuje da se za doručak pojede nekoliko jaja jer imaju visoku hranljivu vrednost i mogu da vas drže sitim sve do ručka.

Škampi

Dobar su izbor ako želite da smršate a istovremeno definišete mišiće jer imaju veoma malo kalorija u sebi. Dobra stvar je što se proteini iz škampa lako apsorubuju.

Leblebije

Riba

Ribu svi treba da jedu barem jednom nedeljno jer je bogata omega – 3 masnim kiselinama koje su bitne za zdravlje celog organizma. Riba ima veliku količinu proteina na 100 grama – čak 20 grama proteina, zbog čega utiče na rast mišićne mase.

Švapski sir

Kad je u pitanju konzumiranje švapskog sira, morate da budete oprezni jer može izazvati alergije zato što sadrži laktozu u sebi. On ima u sebi veliku količinu proteina koji se naziva kazein (čak 17 grama). To je protein koji telo brzo apsorbuje i daje osećaj sitosti.