IPAK NIJE SVEMOĆNA! Svi znamo da je soda odlična, ali u ovim situacijama nikako ne smete da je koristite!

Soda bikarbona vam može pomoći u održavanju higijene u domaćinstvu, kao i u nezi lepote. Ipak, u nekim situacijama je ipak treba izbegavati.

Soda bikarbona
Foto: Shutterstock

Evo kada soda bikarbona nije idealno rešenje

Da li često patite od gorušice? Soda bikarbona je u tim situacijama izuzetno efikasan lek protiv gorušice, ali ne treba preterivati. Ako vas često muče ovi problemi, obratite se lekaru.

ELIKSIR ZDRAVLJA I MLADOSTI Crni luk je lek za mnoge bolesti, a posebno pomaže u lečenju ove najučestalije vrsta raka!

Iako je soda bikarbona odlična za čišćenje domaćinstva, nemojte je koristiti na posudama od aluminijuma, jer može doći do neželjene reakcije.

 

Ako stavite samo otvorenu kesicu sode bikarbone u frižider ili je sipate u posudicu, neće biti tako delotvorna u neutralisanju neprijatnih mirisa. Za najbolji efekat je potrebno posuti sodu bikarbonu po poslužavniku i držati ga na polici frižidera.

Verovatno znate da vam soda bikarbona može poslužiti da ugasite zapaljeno ulje. Međutim, to nije jednostavan postupak.

ČIST OTROV! Ukoliko krompir koji ste kupili izgleda ovako, možete opasno da nadrljate

Čak i ako imate u blizini veliku količinu sode bikarbone, ne postoji sigurna razdaljina s koje biste mogli da pospete sodu po upaljenom tiganju ili šerpi. Zato zaboravite na ovu ulogu sode bikarbone i nabavite efikasan aparat za gašenje požara koji će vam uvek biti pri ruci.

soda bikarbona
Foto: Profimedia

Soda bikarbona ima brojne korisne primene u nezi tela. Međutim, s obzirom da je alkalna supstanca, ne preporučuje se u lečenju akni. Naime, soda eliminiše prirodnu kiselinu na koži, čime se stvaraju pogodni uslovi za širenje akni.

LEK KOJI MORATE IMATI U KUĆI OVE ZIME Tinktura od grejpfruta se lako sprema, a znači mnogo za zdravlje cele porodice!

Soda bikarbona i prašak za pecivo nemaju isti efekat. Oba proizvoda stvaraju ugljen dioksid u određenim uslovima, čime daju odličnu teksturu pecivima.

Međutim, soda bikarbona reaguje sa kiselinama koje se već nalaze u hrani. S druge strane, prašak za pecivo u sebi već ima kiselinu. Zbog toga nisu dobra međusobna zamena.

Soda bikarbona
Foto: Shutterstock

POGLEDJATE BONUS VIDEO

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi