OD SADA ĆETE UVEK ČITATI ETIKETE Srbi stalno kupuju zdravu hranu, a ne znaju da OVE namirnice izazivaju GOJAZNOST i NEPLODNOST!

Od 1970. godine do danas, broj ljudi na planeti se udvostručio. Proizvodnja hrane u cilju namirivanja potreba, poslednjih decenija predstavlja težak izazov velikog dela ljudske populacije. Jedan od bitnijih zateva prehrambene industrije je očuvanje svežine i trajnosti proizvoda.

Market, kupovina, prodavnica, namirnice,
Foto: Shutterstock, ilustracija

Ispunjenje ovog zahteva dobrim delom podrazumeva upotrebu aditiva kao što su konzervansi i antioksidansi. Neki od aditiva koji produžavaju trajnost proizvoda značajno utiču na endokrini sistem konzumenta (na hormone).

DOBRO PREGLEDAJTE SVOJE TELO Pogledajte pažljivo OVA 2 MLADEŽA! Ako ih imate, možda bolujete od RAKA!

 

Kakva je situacija na našem tržištu po ovom pitanju i kakva svojstva imaju pojedini aditivi pitali smo Miroslava Otaševića, inženjera prehrambene tehnologije i jednog od idejnih tvoraca projekta "Šta jedem?".

ZVUČI NEVEROVATNO A U STVARI JE LAKO Bez dijete i izgladnjivanja do savršene figure? Da, MOGUĆE JE, a evo i kako!

Prodavnica, market
Foto: Alo!/Vladimir Marković

Na našem tržištu se nalazi jako puno proizvoda, koji imaju sličan ukus, izgled, kaloričnost, pa i ambalažu. Ali kada pogledate deklaracije, vidite da se veoma razlikuju po sastavu i nutritivnoj vrednosti, kao i po kvalitetu i količini upotrebljenih aditiva. Poznato je da neki od aditiva koji produžavaju trajnost proizvoda mogu imati uticaj na endokrini sistem. Navešćemo samo neke aditive na koje treba obratiti pažnju sa ovog aspekta:

HEMIOTERAPIJA NE LEČI, ONA POGORŠAVA KISELOST ORGANIZMA! Nobelovac objasnio od koje hrane nastaje RAK! Kada čujete mišljenje stručnjaka, više nikada je nećete OKUSITI!

- Butil hidroksi anizol (BHA) je antioksidans koji sprečava kvarenje proizvoda. Organizam ga prepoznaje kao "lažni estrogen".

Utiče na reproduktivni i endokrini sistem, izaziva gojaznost i neplodnost, kako kod žena tako i kod muškaraca. Na našem tržištu postoji nekoliko proizvoda u kojima se nalazi i to u kategoriji proizvoda koji se smatraju zdravom hranom.

TREBA JE IZBEGAVATI U ŠIROKOM LUKU Hrana koja vam ubija želju za seksom! Ovih par namirnica NIKAKO nemojte konzumirati!

Prodavnica
Foto: Alo!/ Dejan Briza

 

LEKARI UPOZORAVAJU Ni slučajno ne sedite prekrštenih nogu, OPASNO JE PO ZDRAVLJE i može mnogo da vas košta!

Kao ometač endokrinog sistema moramo pomenuti Bisfenol A koji se nalazi u sastavu plastičnih ambalaža iz kojih može migrirati (naročito na toploti) u proizvod koji konzument unosi. Utiče negativno na plodnost i ponašanje (hiperktivnost). Bisfenol A je 2011. godine zabranjen kao sastojak plastičnih ambalaža namenjenih odojčadima.

NIKAD GA NEĆETE OKUSITI Srbi veruju da je zdravo jesti voće koje NIJE sa našeg podneblja, ali kada čujete reči stručnjaka, ostaćete BEZ REČI!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi