hmm
Foto: Printscreen/FOTO arm.mk

Mnogi građani ove baltičke zemlje bili su ubeđeni da je počeo napad Rusije na njihovu državu, što je izazvalo pravu paniku među njima.

U noći sa utorka na sredu, najveći litvanski gradovi, Viljnus i Kaunas, uveli su policijski čas po prvi put tokom jednodnevne NATO vežbe za obuku jedinica za policijski čas.

"Izdata je poruka da se od 22.00 uvodi policijski čas. Ljudi su, naravno, videli vojsku sa pištoljem i nisu imali sve informacije. Bilo je mnogo poziva policiji, Univerzalnom centru za pomoć, pitajući šta se dešava. U stvari, zabeležen je jedan trenutak panike," citira Benkunskasa portal LRT (Litvanska radiotelevizija).

Prema njegovim rečima, prvobitno je planirano da se stanovništvo upozori putem mobilnog telefona, ali se Nacionalni centar za krizno upravljanje tome usprotivio, rekavši da će to izazvati paniku.

"Odluka centra da se ne diže panika izazvala je paniku zbog toga što nije bilo adekvatnog lokalnog obaveštenja," napomenuo je gradonačelnik, naglašavajući "potrebu da se ojača komunikacija sa stanovništvom."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sergej

09.05.2024 14:09

Naravno, gde god je nato, tu je i panika.