ŠTITI I OD NAJTEŽIH BOLESTI! Sada mu je sezona, može da preporodi vaše telo i spreči najopasnije bolesti!

Iskoristite benefite ovog voća koje vam može pomoći da sprečite neke od najopasnijih bolesti

Grožđe
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Kardiovaskularne bolesti, kancer i dijabetes spadaju u tegobe koje pogađaju najveći broj stanovnika Srbije, a evo kako vam ovo popularno sezonsko voće može pomoći da ih sprečite.

Sezona je grožđa, a ove sočne plave i zelene bobice su prava mala riznica zdravlja. Iskoristite benefite ovog voća koje vam može pomoći da sprečite neke od najopasnijih bolesti.

 

Sprečava bolesti srca

Grožđe čini čuda za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Neki sastojci kojima obiluje poboljšavaju regulaciju krvnog pritiska i smanjuju upale izazvane oksidativnim stresom, odnosno disbalansom slobodnih radikala i oksidantata u telu, poboljšavaju cirkulaciju i štite vaskularni sistem.

OTKRIVENA NOVA VRSTA RAKA PLUĆA, NEMA VEZE SA PUŠENJEM! Stopa smrtnosti obolelih pacijenata sa ovom vrstom tumora daleko je veća, ovo je jedini spas!

Infarkt, srčani udar, srce,
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Smanjuje rizik od pojave dijabetesa

Ispostavilo se da prirodni fenol po imenu resveratrol, a kojim grožđe oboluje, u velikoj meri poboljšava regulaciju nivoa šećera u krvi i to tako što ubrzava sagorevanje ugljenih-hidrata. Dobro regulasan šećera u krvi u velikoj meri smanjuje rizik od pojave dijabetesa.

 

Odlična preventiva kod određenih vrsta kancera

Voće koje je bogato antioksidantima, kao što je to slučaj s grožđem, preventivno deluje kod određenih vrsta kancera, pokazale su brojne studije. Zapravo, uloga antioksidanata jeste da štite ćelijski DNK, smanjuju oksidativni stres (disbalans slobodnih radikala i oksidanata) i ublažavaju procese u telu koji utiču na rast i razvoj tumora.

BUDITE UMERENI I U JELU, ALI I U PIĆU Iznenadićete se kad budete saznali koliko alkohol zapravo goji!

Tumor, rak, kancer, bolest, leukemija, bolest
Foto: Shutterstock, ilustracija

Pomaže mršavljenje

Nasuprot uvreženom mišljenju da su kalorične, ove slatke bobice zapravo imaju nizak glikemijski indeks. Jedna šolja grožđa ima svega 100 kalorija. Zahvaljujući prirodnom fenolu resveratrolu pokreću se određeni procesi u organizmu koji pospešuju metabolizam, a samim tim i smanjenje telesne težine.

Lekari prepisulju biljke umesto lekova, a evo koje sve bolesti leče!

AUTOR: Mondo/M.M. DATUM I VREME: 01.09.2019. 12:00 Ova ideja zasnovana je činjenici da boravak među zelenilom poboljšava raspoloženje Foto: Shutterstock Sobne biljke ne samo da prečišćavaju vazduh i pomažu da prostor liči na pravi dom, već pomažu i kod depresije i anksioznosti. * Sobne biljke nisu samo dekorativne, one pomažu u lečenju mnogih bolesti.

 

BONUS VIDEO:

Kako napraviti unikatnu masku za telefon

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi