UČINAK NA PACIJENTE JE NEVEROVATAN Lekari prepisulju biljke umesto lekova, a evo koje sve bolesti leče!

Ova ideja zasnovana je činjenici da boravak među zelenilom poboljšava raspoloženje

Biljke stan soba prostorija enterijer fotelja kutak
Foto: Shutterstock

Sobne biljke ne samo da prečišćavaju vazduh i pomažu da prostor liči na pravi dom, već pomažu i kod depresije i anksioznosti.

 

* Sobne biljke nisu samo dekorativne, one pomažu u lečenju mnogih bolesti.

* Lekari prepisuju biljke za lečenje depresije.

* Boravak među biljakama poboljšava raspoloženje.

Šta biste rekli kada bi vam lekar umesto leka za depresiju i anksioznost prepisao sobne biljke? Upravo to počeli su da rade lekari u Mančesteru – propisuju sobne biljke kao pomoć kod anksioznosti, depresije i usamljenosti.

LEKARI IZDALI UPOZORENJE Ako pijete OVE LEKOVE po vrućini, to će vas UBITI!

Biljke
Foto: Shutterstock

Ideja je da pacijenti uzmu začinsko bilje, povrće u saksiji ili cveće, brinu o njemu, a zatim ga vrate kako bi bilo zasađeno u zajedničku baštu. Na ovaj način pacijenti imaju šansu da se i nakon toga pridruže održavanju biljaka i zajedničkim društvenim aktivnostima.

AKO VAM SE DEŠAVA OVO, ODMAH REAGUJTE! Sedam znakova koji upozoravaju na to da vam je telo PUNO TOKSINA!

Ova ideja zasnovana je činjenici da boravak među zelenilom poboljšava raspoloženje, ali pošto su i lekari svesni da u urbanim sredinama nemaju svi u blizini zelenilo, pacijentima propisuju sobne biljke.

 

-Imati nešto o čemu ćete da brinete je sjajno, posebno za one koji nemaju baštu i ne mogu da imaju kućne ljubimce. Biljka postaje razlog zbog kojeg se oni vraćaju i uključuju u aktivnosti u našoj bašti i sklapaju nova prijateljstva- kaže Augusta Vord iz bolnice u Mančesteru.

CEO ŽIVOT PRAVITE GREŠKU Ruska doktorka upozorava: Ovo voće goji više od mesa!

 

-Video sam kako se naši pacijenti opuštaju u bašti, a to ih onda motiviše i da se uključe u druge aktivnosti poput sakupljanja smeća, što je korisno celoj zajednici- kaže dr Filipa Džejms.

"POČELA SAM DA PLAČEM, A NISAM MOGLA DA OBRIŠEM SUZE..." Nakon opuštenog dana na plaži, probudila se sa ukočenim vratom. Nekoliko sati kasnije usledio je potpuni ŠOK!

-Mnogo je dokaza da boravak od oko dva sata nedeljno u prirodi, među zelenilom, poboljšava raspoloženje, ima dobre efekte na fizičko, mentalno i emocionalno stanje- ističe dr Rut Bromli.

Nikako nemojte držati hranu u kutiji za sladoled, opasno je po zdravlje a evo i zašto!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 10:40 - 19.08.2019. 12:00 Greška... Srce vas zaboli na samu pomisao da ona velika, praktična ambalaža od sladoleda završi u kanti jer je zgodna za odlaganje hrane u frižider ili zamrzivač? Saznajte zašto to ne bi trebalo da radite.

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi