Zamrzivač zamrzavanje
Shutterstock

zamrzivač

Zamrzivač zamrzavanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uz već poznate namirnice poput jaja, mlečnih proizvoda i namirnica koje imaju veliki postotak vode, stručnjaci otkrivaju još nekoliko njih koje nikako ne biste trebali zamrzavati.

PROČITAJTE I:

 

Već odmrznuta hrana

Zamrzavanje odmrznutih namirnica opasno je za zdravlje zbog razvoja štetnih bakterija. No, i za taj problem postoji rešenje. Pre zamrzavanja hranu rasporedite i zamrznite onu količinu koja je dovoljna za jedan ili dva tanjira. Ako ste i dalje zamrznuli previše, ponovo skuvajte ono što vam je preostalo jer u tom slučaju možete ponovo zamrznuti hranu.

Skuvana testenina

Kuvana testenina može stajati nekoliko dana u frižideru, ali ako se odlučite zamrznuti je, imajte na umu da će se prilikom odmrzavanja testenina raspasti, promeniti ukus i teksturu te postati poput kaše.

Testenina sa sirom i povrćem

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Umaci

Ostatke umaka nije dobro zamrzavati jer dolazi do odvajanja sastojaka, pa ih je najbolje pojesti isti dan. Stručnjaci upozoravaju i da posebnu pažnju treba obratiti na umake koji sadrže bilo koju vrstu brašna jer je njihovo odvajanje još intenzivnije.

Kečap

Ako flaša kečapa već dugo stoji otvorena, radije je bacite jer će pri odmrzavaju postati vodenasta.

Pikantni kečap

shutterstock

Foto: shutterstock

Prezle

Prilikom zamrzavanja prezle pokupe vodu, zato kad ih poželite odmrznuti postanu mekane, vlažne i promene ukus. Ako želite praviti jela u koja se dodaju prezle, onda je bolje odvojiti deo bez prezli koji se može zamrznuti, a prilikom odmrzavanja naknadno dodajte sveže prezle.

Pržena hrana

Ne preporučuje se zamrzavanje pržene hrane jer će tokom odmrzavanja pustiti vlagu zbog koje će hrana postati kašasta, a razlog su upravo prezle koje se stavljaju prilikom prženja na ulju

PREPORUČUJEMO:

 

Sveže biljke i avokado

I avokado i biljke postaće kašasti, a zamrznuto zeleno bilje promeniće boju u smeđu. Srećom, postoji način kako zamrznuti sveže biljke. Odvojite koren od listova i njih zamrznite s kockicama leda. Kad želite kuvati možete led odmah ubaciti u vruću vodu.

Konzerve

Pri zamrzavaju konzervisane hrane postoji mogućnost eksplozije. Prednost hrane u konzervi upravo je ta da može dugo stajati u frižideru, pa je nema ni potrebe zamrzavati.

Majka dozvolila sinovima da se tetoviranju kanom na moru: Posledice su bile strašne, vrištali su od bolova!

AUTOR: Dejlimejl/M.M. DATUM I VREME: 05.11.2019. 14:46 Bezazleno bojenje kanom dobilo je neviđene posledice. Ova majka širi svest i upozorava Foto: Printscreen Facebook Majka je ostala užasnuta nakon što su njeni sinovi blizanci pretrpeli hemijske opekotine od privremenih tetovaža crnom kanom, koje su uradili dok su bili na odmoru.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić