KOMBINACIJE KOJE SVI VOLIMO Ove namirnice ni slučajno nemojte mešati, organizam će loše reagovati

Izbegavajte...

Hrana, krompir, pivo
Foto: Profimedia.rs

Kao i većina ljudi, sigurno mešate neke namirnice koje ne bi trebalo.

Hamburgeri i maslinovo ulje

Nakon rezultata brojnih istraživanja mnoge domaćice su zamenile suncokretovo ulje maslinovim. Ono navodno ne sadrži holesterol i čak pomaže u njegovom smanjenju. Ali, što se tiče blagotvornih svojstava maslinovog ulja, ona "nestaju" čim čarobno ulje dospe u tiganj. Nemojte bacati novac, maslinovo ulje koristite za salate, nikako nemojte na njemu pržiti pljeskavice ili neko drugo meso.

Alkohol i Koka Kola

Čak i one žene koje jako paze na svoju liniju i broje svaku kaloriju, ponekad sebi dozvoljavaju malo alkohola. Pritom alkohol mešaju s gaziranim pićem kao što je dijetalna Cola. Morate znati da se Cola "bez šećera" vrlo brzo apsorbuje u crevima što podstiče i bržu apsorpciju alkohola. Kao rezultat toga količina alkohola u krvi znatno je veća nego što bi bila da ste popili neku drugu kombinaciju. Osim toga i mamurluk će od te kombinacije biti veći.

Devojke, piće, provod, rakija
Foto: Shutterstock

Pivo i kikiriki

Kikiriki sadrži velike količine vitamina B, E, PP i D, minerale kao što su natrijum, kalijum, kalcijum, mangan, gvožđe i fosfor. Međutim, alkohol uništava većinu tih hranjivih stvari pa je stoga bolje da se rešite navike mešanja kikirikija i piva.

Kivi i mleko ili kivi i jogurt

Mnogi misle kako je ovo voće idealan dodatak ovsenoj kaši, jogurtu ili mleku u milkšejkovima. Kivi ionako koristite za ukrašavanje šlaga na torti, pa zašto ne biste i na druge načine u kombinaciji s mliječnim proizvodima? Odgovor je jednostavan: zato što se sama priroda pobrinula da ovu kulinarsku kombinaciju učini nemogućom. Kivi sadrži poseban enzim koji razgrađuje te ukus mleka čini vrlo gorkim.

Kivi
Foto: Profimedia.rs

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi