OVO MORATE DA ZNATE Osobe koje pate od insomnije, u velikom su riziku da obole i od ove bolesti!

Najnovija studija može u velikoj meri da pomogne u sprečavanju pojave infarkta i drugih srčanih oboljenja

Infarkt bolovi napad loše smrt srce nesvest
Foto: Shutterstock

Naučnici su otkrili da kod osoba sa genetskom predispozicijom za insomniju postoji daleko veći rizik od zastoja srca, infarkta i zakrčenja krvnih sudova.

 

Istraživanje se oslanja na raniju studiju koja ustanovila da postoji veza između problema sa spavanjem i kardiovaskularnih oboljenja, a prema najnovijim otkrićima insomnija može biti upravo uzrok ovih oboljenja.

ŠTITI I OD NAJTEŽIH BOLESTI! Sada mu je sezona, može da preporodi vaše telo i spreči najopasnije bolesti!

San, spavanje, košmari, noćna mora, sanovnik
Foto: Shutterstock

- Istraživanje može u velikoj meri da pomogne u sprečavanju pojave infarkta i drugih srčanih oboljenja i to kroz bolju kontrolu i rešavanje problema nesanice - kaže profesor Hju Markus sa Univerziteta u Kembridžu.

LJUDI KOJI IMAJU OVE SMETNJE , NE SMEJU DA GA JEDU! Ukoliko primetite neke od ovih simptoma, odmah prestanite da jedete paradajz!

Ključni faktor u ovoj studiji jeste genetika. Ako je insomnija nasledna, što znači da nije izazvana stilom života, stresom i drugim faktorima, onda se ovo stanje može lečiti.

 

Postoji 250 genetički varijacija na osnovu kojih se može zaključiti o kom tipu insomnije se radi. Ukoliko se zaključi da osoba ima poredispozicije da u nekom životnom dobu razvije probleme sa spavanjem, predlažu se određeni koraci kako bi se zaštitili od srčanih oboljenja.

Četiri slepa verovanja o konzumiranju vode koja su potpuno pogrešna!

AUTOR: Miss7.24sata/M.M. DATUM I VREME: 05.09.2019. 10:10 Postoji puno mitova o konzumiranju vode, a u nastavku pročitajte koji su najveći Foto: Shutterstock, ilustracija Voda je najvažnija hranljiva materija neophodna za dobro zdravlje ljudskog organizma. Čak 98 odsto ljudske krvi je voda, a u kostima ima 30 odsto vode.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi