Jogurt
Promo
Jogurt

Promo

 Foto: Promo

Sa dolaskom prvih hladnijih dana kod mnogih ljudi dolazi do pada imnuiteta, kao i do pojave virusa i gripa. Kako bismo preduhitrili neželjene zdravstvene tegobe, potrebno je pripremiti organizam unošenjem namirnica bogatim vitaminima. Brinući o zdravlju svojih potrošača, kompanija Imlek još prošle godine lansirala je Balans+ Imuno, prirodan i jedinstven proizvod koji jača imunitet.

Balans+ Imuno jogurt je bogat vitaminima D3, B6, B12 koji su važni za održavanje pravilne funkcije organizma i jačanje imuniteta, dok prirodno vlakno inulin ima izuzetno pozitivan efekat na zdravlje. U sastav Balans+ Imuno jogurta ulaze kulture čiji su pozitivan efekat na jačanje imunog sistema dokazale različite kliničke studije, a zagovornik mnogobrojnih benefita koje Balans+ Imuno ima na ljudski organizam jeste i prof. dr Sergej M. Ostojić, profesor ishrane, doktor medicinskih nauka i šef Laboratorije za primenjenu fiziologiju i ishranu Univerziteta u Novom Sadu.

Jogurt

Promo

Jogurt, Foto: Promo

„Imunski sistem je precizno kontrolisan niz različitih procesa u čijem funkcionisanju igraju ulogu mnogi genetski i epigenetski faktori, kao i faktori spoljašnje sredine, poput ishrane. Danas je jasno prepoznata veza između zdrave ishrane i dobrog imuniteta, koja se ogleda pre svega u unosu raznovrsnih namirnica biljnog i životinjskog porekla, a koje omogućavaju optimalan rast tzv. dobrih crevnih bakterija. Stručnjaci Odseka za ishranu Univerziteta Harvard sugerišu da su za optimalan imunitet posebno značajne tzv. probiotske i prebiotske namirnice, poput jogurta, kefira, fermentisanog povrća, svih vrsta luka, pasulja ili špargle. Jogurt Balans+ Imuno sadrži raznovrsne hranljive materije i korisne bakterijske sojeve koje mogu imati važnu ulogu u očuvanju dobrog imuniteta pa se može preporučiti u sklopu zdrave uravnotežene ishrane, naročito u periodima sezone virusnih infekcija“, ističe prof dr. Sergej M. Ostojić.

Jogurt

Promo

Foto: Promo

Ove godine, Balans+ imuno segment postao je bogatiji za novog člana - Balans+ imuno ZN, mleko sa cinkom. U jednoj čaši od 300ml mleka nalazi se čak 45% dnevnih potreba cinka, koji se u proizvodu nalazi