SVE ŽENE RADE OVO, A KOLIKO JE ZDRAVO? Evo da li brijanje intimne zone stvarno povećava rizik od polnih bolesti!

Sigurno ste i vi već čuli da brijanje intimne zone povećava rizik od polno prenosivih bolesti – evo da li je to istina.

Vagina, donji veš, pregled, telo, žena
Foto: Shutterstock

Ukoliko i vi, kao većina žena (83 odsto njih) brijete intimnu zonu, evo dobrih vesti – time se ne povećava rizik od polno prenosivih bolesti. Naučna studija nije našla vezu između uklanjanja stidnih dlačica i povećanog rizika od hlamidije ili gonoreje.

 

To je u suprotnosti sa prethodnim istraživanjem iz 2016. godini, koje je pokazalo da se uklanjanjem stidnih dlačica povećava rizik od polno prenosivih bolesti.

LEK ZA POTPUNI PREPOROD TELA Izgubićete kilograme, vaše kosti i imunitet biće jači, a kosa i koža će blistati!

Ginekolog
Foto: Shutterstock

Međutim, u novoj studiji koju je sproveo Univerzitet u Ohaju, više od 200 studentkinja odgovorilo je na pitanja o sređivanju intimne zone i seksualnoj aktivnosti. One su takođe testirane na gonoreju i hlamidiju, dve najčešće bakterijske polne bolesti.

NAJZDARVIJA BILJKA NA SVETU Aronija ubija ćelije raka, viruse i usporava starenje! (RECEPT)

Gotovo sve učesnice (98 odsto) prijavile su da su u nekom trenutku uklanjanje dlačice sa intimne zone, a njih 54 odsto kaže da ih je brijalo najmanje dva puta nedeljno u proteklih godinu dana, dok je 18 odsto to uradilo barem šest puta u prethodnih mesec dana – što je znatno češće nego što to rade prosečne žene.

 

Oko deset odsto učesnica studije bilo je pozitivno na hlamidiju ili gonoreju, ali je utvrđeno da žene koje često briju stidne dlačice nisu ništa sklonije ovim polnim bolestima u odnosu na druge žene.

SPREČAVAJU RAK I SRČANE BOLESTI Veliki broj ljudi izgubi život zbog toga što ne unosi dovoljno ovih vitamina, a svi su nam na dohvat ruke!

Inače, studija iz 2016. godine čiji su rezultati pokazali da brijanje intimne zone za 80 odsto povećava rizik od polnih bolesti, ne može se uzeti kao merodavna jer nisu rađeni testovi na polne bolesti, već su učesnici prijavljivali sami da li imaju polne bolesti.

MORBIDAN TREND HARA INTERNETOM Devojke su poludele za ovom metodom povećanja usana za svega jedan minut, a može biti jako opasna po zdravlje!

Vagina, međunožje, bešika, jajnici
Foto: Shutterstock

Svakako, i naučnici su tada izjavili da ne mogu sa sigurnošću da tvrde da postoji direktna veza između brijanja intimne zone i polnih bolesti.

Ukoliko ne unosite dovoljno ovog minerala u organizam, to može biti pogubno za vaše zdravlje!

AUTOR: SrbijaDanas/M.M. DATUM I VREME: 10.09.2019. 11:31 - 10.09.2019. 11:54 Deca su najviše ugrožena Foto: Shutterstock Jod je jako važan i neophodan našem organizmu, a mnogu ne znaju da upravo njegov nedostatak glavni je uzrok nedovoljne umne razvijenosti kod dece, pokazali su podaci Svetske zdravstvene organizacije.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi