doktor milošević
printscreen/tvK1
doktor milošević

printscreen/tvK1

doktor milošević, Foto: printscreen/tvK1

Milošević je, gostujući u jutarnjem programu K1 televizije, rekao da je takva slika privremeno stanje, ali da će se bolje znati kada ti muškarci budu hteli da imaju decu.

On je je objasnio da se bez sumnje zna da virus ulazi kroz pluća i da, kada prođe plućnu barijeru, ulazi u krv i zahvata druge organe. Kako je istakao, spermatozoidi su najosetljivije ćelije u telu.

Milošević je zato apelovao na građane da se vakcinišu, jer ne možemo da znamo kakva će da bude forma bolesti.

Korona dalje udara individualno na organe, zdrav organizam i jak imunitet će olakšati tu borbu, rekao je on.

"Suštinski, u pitanju je opasna bolest za starije ljude koji umiru, naročito ako imaju prateće bolesti. Panike nikako ne bi trebalo da bude, ali suštinski se moramo vakcinisati zato što mislim da je to ipak manje zlo nego preboleti. Ne znamo kakve su posledice kada prebolimo koronu, još uvek", rekao je on.

Urolog je kazao da se sreće sa mladim muškarcima koji imaju problem sa spermogramom.

"Već petnaestak njih, to nije dovoljno za trajno mišljenje, ali svi imaju smanjen broj spermatozoida i usporeno im je kretanje. Mislim da je to prolazno, ali ne znamo kako će korona delovati na decu pre puberteta. To niko ne može da zna, znaćemo kada uđu u plodnu fazu i treba da naprave dete, pa vide da ne ide. Onda ćemo to povezati sa kovidom", rekao je on.

Slična je situacija sa bilo kojim preležanim opasnim virusom, pa i koronom.

"Spermatozoidi su najosetljivije ćelije, pijan čovek će imati najsporije spermatozoide, oni se prvi napiju u telu! Dakle, i korona će ih ugroziti ako stigne do testisa", rekao je on.

Dodao je i da je potrebno da prođe tri meseca od vakcinacije do začeća.