SAVETI LEKARA KAKO DA SE PRIPREMIMO Doktor Nestorović: Ne vakcinišite se dok ne uradite ovo!

Ovo pomaže da se postigne bolji vakcinalni odgovor i bolja odbrana od infekcija

Doktor Nestorović
Foto: Printscreen

Profesor doktor Branimir Nestorović je ocenio da upotreba probiotika pre vakcinacije protiv korona virusa može znatno pospešiti imunitet.

Čuveni dečji plumolog izjavio je da je probiotike poželjno uzimati najmanje dve nedelje pre vakcinacije kako bi bili delotvorni i efikasni.

"Probiotici su stimulatori imuniteta, a to je pokazano za mnoge vakcine, ali moraju da se uzimaju bar dve-tri nedelje pre vakcinacije kako bi pojačali imuni odgovor",  izjavio je profesor.

Nesterović je takođe naveo da je neophodno uzimati ih nedeljama pre primanja vakcine, ne samo dan-dva pre, a da je važno nastaviti sa upotrebom i dve nedelje nakon vakcinacije:

vakcinacija
Foto: printskrin

"Probiotik pojačava reaktivnost tih ćelija i stimuliše takozvani urođeni imunitet. Mi se rađamo sa ogromnim repertoarom odbrane skoro svega što su preživeli recimo majka, baba, deda...

Probiotici igraju važnu ulogu u razvoju i uspostavljanju crevne mikroflore i podstiču sazrevanje imunog sistema. Ovo pomaže da se postigne bolji vakcinalni odgovor i bolja odbrana od infekcija.

"Za mnoge vakcine postoje dokazi. Recimo za MMR vakcinu bilo je mnogo istraživačkih radova, a upotreba probiotika u cilju pospešivanja imunog odgovora opšte je poznata kao efikasna",  zaključio je Nestorović.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: bobao
  22/01/2021 - 09:43
  Još kad bi vas e-uprava obaveštavala o datumu vakcinacije dve nedelje ranije, a ne dan ranije, možda bi ovo i moglo da funkcioniše... ili da uzimamo probiotik mesec dana, i da se nadamo da će nas pozvati...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi