Savršena baklava od 5 sastojaka spremna za pola sata!
Ugodite sebi ovim ukusnim desertom.
Sastojci:
- 450 g sitno seckanih oraha
- 225 g putera
- 350 g meda
- 1 pakovanje kora za pitu
- 1-1/2 kašičica cimeta
PROČITAJTE I:
Priprema:
Ugrejte rernu na 180°. Podmažite pleh ili posudu za pečenje (veličine otprilike 33 x 22 cm).
U posudi pomešajte sitno seckane orahe i cimet. Istopite puter na laganoj vatri.
Odmotajte kore za pitu. Dve kore stavite na dno pleha pa ih premažite istopljenim puterom. Ponovite još 3 puta sa po dve kore, mažući svaku drugu koru puterom.
8 kašika miksa oraha i cimeta rasporedite ravnomerno preko kora.
Pospite sa dve kašike meda. Prekrijte sa dve kore, premažite ih puterom odozgo, pa sipajte opet 8 kašika miksa oraha i cimeta i prelijte sa 2 kašike meda. Postupak ponovite još 6 puta (red oraha i meda, dve kore premazane puterom…).
PREPORUČUJEMO:
Poklopite preostlim korama za pite, mažuši svaku drugu istopljenim puterom.
Oštrim nožem, isecite kvadrate i pecite u rerni, na 180°, od 25 do 30 minuta.
Ohladite baklave pre služenja.
Voćni krem od kajsija i breskvi, brza poslastica magičnog ukusa!
AUTOR: Jolie/M.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 08:23 Uzmite najslađe kajsije i breskve i napravite ovu poslasticu koja će vas sigurno oraspoložiti! Foto: Shutterstock, ilustracija Sastojci: - 3 veće breskve - 8 kajsija - 2 dl mleka (možete korisiti i pirinčano ili neko drugo mleko po izboru), - 2 dl slatke pavlake AUTOR: Stil/M.M.
BONUS VIDEO:
Recept za američku pitu s višnjama