bajedera
Bakina kuhinja
bajedera

Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

200 gr šećera
70 ml vode
1 vanilin šećer
120 gr maslaca (margarina)
150 gr ml. kikirikija
150 gr ml. keksa
50 gr rastopljene čokolade

bajedera

Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

Za preliv:

100 gr čokolade
2 kašike ulja

Priprema:

U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki.

Promešati pa dodavati keks da se dobije gustina . Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu.

bajedera

Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje čokoladni pa svetli. Izravnati lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata.

Okrenuti u poslužavnik pa joj dodati glazuru od čokolade. Potpuno ohladjenu seći. Uživajte!