Piletina
Shutterstock
Piletina

Shutterstock

Piletina, Foto: Shutterstock

Sastojci za dve osobe:

400/500g pilećeg filea 

1 nemasni jogurt

1 mala kašičica senfa

malo soli i bibera

peršun

1 mala kašičica kurkume

Priprema:

1. Pileći file iseckajte na kockice i pecite 5 minuta na tiganju sasvim bez masnoće. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena.

2. Tada zalijte jogurtom, dodajte senf, so i biber, te kurkumu i promešajte, te pržite na umerenoj vatri dok sva tečnost ne uvri, otprilike još 5 minuta.

3. Pred sam kraj obilno dodajte naseckan peršun.

4. Služiti uz pirinač ili pire krompir.

Komentari (1)

Драган

13.02.2020 09:49

Лешина од закланог пилета у сосу.