piletina
printscreen/recepti
piletina

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Sastojci za 2 osobe

Pileći file (količinu odredite sami)
1-2 komada zelenog bibera
1-2 komada crvene paprike
1-2 komada žute paprike (ako ga nemate, možete izostaviti)
1-2 kom šargarepe * sitno iseckane na kolutiće
2 čena belog luka
1 tikvica * tanko iseckana na kolutiće
1 crveni luk
2 paradajza
začin, so, biber, crvena slatka paprika
ulje, voda
peršun, celer, lovorov list

Priprema

piletina

printscreen/recepti

Foto: printscreen/recepti

Piletinu i papriku isecite na kockice, luk naseckajte, šargarepu i tikvice naseckajte na kolutiće. U vatrostalnu posudu, posudu za pečenje, šerpu, u zavisnosti od toga šta koristite, stavite malo ulja, crveni luk, papriku, pileće filete, paradajz, ako nemaju sveže, možete i one u konzervi, beli luk i tikvice.

Sve začinite i lagano izmešajte. Sipajte vodu, stavite par listova peršuna i celera, može i suvi, lovorov list i pecite pokriveno oko 1 sat na 200 -220 stepeni u zavisnosti od rerne. Na pola pečenja morate neprestano dodavati vodu, dodati 1 kašiku slatke mlevene paprike.