KAKO SE PRAVI NAJBOLJI SRPSKI KOLAČ Osnovni recept direktno iz bakine kuhinje
Najpoznatiji oblik ovog kolača je srce a priprema se tako lako i uz mnogo ljubavi

Danas je svašta nešto moderno, ali onaj pravi bakin kolač dolazi samo i isključivo u obliku srca.
Sastojci: 4 jaja, 600 g brašna, 1 čaša mleka, 1 čaša ulja, 2 čaše šećera, 1 prašak za pecivo.
Koristi se standardna čaša od jogurta (180 ml).
Priprema: U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.
Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.
Najlepše su kada se jedu "same" uz mleko, ali i potpuno neodoljive kada ih poslužite uz džem ili spajate po dve čokoladnim kremom.
Uživajte!
-
Musaka sa belim mesom, ovakav gurmanluk do sada niste probali!
27.02.2021. 09:30 -
Najfinija i najmekša punjena pita
27.02.2021. 10:10 -
-
Mekana i kremasta testenina, pravo uživanje u ukusu
27.02.2021. 12:00 -
Brza testenina sa povrćem i sirom, pikantna i ukusna
27.02.2021. 17:00
Povezane vesti
-
Pripremite crvene palačinke sa sirom, obožavaće ih cela porodica
11.02.2020. 10:00 -
Slatko-ljuta pileća krilca koja će oduševiti vaša čula (RECEPT)
10.02.2020. 18:46 -
Čuretina sa mlincima i suvim šljivama na balkanski način!
11.02.2020. 19:15 -
Smršajte uz pomoć ove salate! (RECEPT)
11.02.2020. 22:23 -