KAKO SE PRAVI NAJBOLJI SRPSKI KOLAČ Osnovni recept direktno iz bakine kuhinje

Najpoznatiji oblik ovog kolača je srce a priprema se tako lako i uz mnogo ljubavi

Galete
Galete, Foto: Shutterstock

 Danas je svašta nešto moderno, ali onaj pravi bakin kolač dolazi samo i isključivo u obliku srca.

Sastojci: 4 jaja, 600 g brašna, 1 čaša mleka, 1 čaša ulja, 2 čaše šećera, 1 prašak za pecivo.

 Koristi se standardna čaša od jogurta (180 ml).

 Priprema: U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.

 Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.

Najlepše su kada se jedu "same" uz mleko, ali i potpuno neodoljive kada ih poslužite uz džem ili spajate po dve čokoladnim kremom.

Uživajte!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi