RECEPT ZA NAJLEPŠU POSLASTICU Mekane čvor krofne: Najsavršenije testo koje mami na zalogaje

Prste da poližeš...

Korfne
Korfne, Foto: Screenshoot Youtube

Sastojci: 200 ml mleka, korica limuna, 20 g kvasca, 2 jaja, kašika šećera, malo ulja, 300-400 g brašna, ulje, malo soli, šećer u prahu, kesica vanilin šećerom.

 

Priprema: Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer i jaja, pa žicom umutiti. Dodati ostatak mleka, malo ulja i brašna, dodati i malo soli, koricu limuna i zamesiti mekše testo.

Pokriti i ostaviti da testo poraste na toplom. Razviti na prst debljine, pa iseći na trake. Malo premazati uljem.

Dve trake uviti i vezati u čvor. Ređati na poslužavnik na koji ste stavili pek papir. Pokriti kesom i ostaviti da krofne malo porastu.

Pržiti u dubokom ulju, pa tople posuti prah šećerom pomešanim sa vanilin šećerom.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi