Ćabata, hleb, sendvič
Shutterstock, ilustracija
Ćabata, hleb, sendvič

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kubanski sendvič poznatiji kao medianoče (naziv je dobio zbog toga što se jede noću) svoju popularnost je doživeo kada je s Kube došao na Floridu u obliku pečenice, šunke, kiselih krastavaca, senfa i švajcarskog sira između dve kriške hrskavog hleba.

PROČITAJTE I:

 

Sastojci:

2 šnite šunke
4 tanka komada pečenice
1 hleb
2 kašike senfa
2 tanke šnite sira
1 kiseli krastavac
1 maslac.

Priprema:

Šunku, pečenicu i sir naseckati na tanke kriške. Veći kiseli krastavac naseckajte. Hleb presecite na pola, pa ga podeliti u više manjih delova. Unutrašnju stranu hleba premazati maslacem i lagano tostirajte, a onda sklonite s tiganja. Na donji deo hleba stavite šunku, pečenicu, sir i krastavce. Premažite gornju šnitu hleba senfom i preklopite. Maslacem premažite gornji i donji deo sendviča. Pecite na vrućem tiganju dok ne postane hrskav s obe strane. Sendvič prekrite težim tiganjem dok se peče. Poslužiti vruće.

Sendvič

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs