Karađorđeva šnicla - vrhunsko jelo, pravi gurmani znaju zašto!
alo.rs
karađorđeva šnicla
Foto: printscreen/youtube

Za ovaj recept je potrebno:

svinjske šnicle ( 6 do 7 komada), narendanog kačkavalja, začina, soli, iseckane slanine ili šunkarice i za pohovanje jaja, brašno i prezle

Priprema:
Šnicle dobro istanjiti, posuti vegetom i soli, ostaviti malo da odstoje kako bi se dobro usolile. U međuvremenu tanko iseći slaninu ili šunkaricu i narendati kačkavalja, kačkavalj ne morate rendati mozete staviti tanke kocke. Šnicle razvući, u red poređati kačkavalj i slaninicu, urolati kao sarmu, ćoškove uvući kako sadržaj ne bi ispadao pri prženju.

Zatim, tako urolanu šniclu uvaljati najpre u tanjir sa brašnom, zatim u umućeno jaje, pa u prezle (hlebne mrvice) i Karađorđeva šnicla je spremna za prženje. Podelite recept sa prijateljima na fb možda nekom zatreba.
U šerpi ugrejati malo više ulja, i kada je vrelo, u njega spustiti pripremljene šnicle. Prziti ih ravnomerno malo duže vremena, uz okretanje šnicle s vremena na vreme, dok podjednako ne porumeni.