BAKIN TAJNA NA VAŠEM STOLU Kako jabuke pretvoriti u ukusnu poslasticu vrednu svakog zalogaja? (RECEPT)

Idealan dezert za svaku priliku!

Pita od jabuka
Pita od jabuka, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno vam je:

1/2 kg gotovih tankih kora

3 veće jabuke prokisle

100 gr suvog grožđa cimeta

100 gr ml. oraha

200 gr šećera

1 vanilin šećer

1/2 soka limuna i narandže

ulje

Pita od jabuka
Pita od jabuka, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Jabuke izrendati, dodati orahe, cimet, suvo grožđe i po želji šećer. Sve dobro izmešati. Koru tanku raširiti na sto pa je pouljiti, dodati drugu koru preko nje i nji pouljiti.

Na dno kore po širini staviti nekoliko kašika jabuka pa uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh Rolnice iseći oštrim nožem ili makazama.

Premazati uljem pa peći na 2000 stepeni C oko 30 min. da lepo porumene. Dok se peku, u šerpu sipati šećer dodati vanilin šećer i kolutove limuna i narandže. Skuvati gust sirup pa ohladiti.

Pita od jabuka
Pita od jabuka, Foto: Bakina kuhinja

Čim se rolnice zarumene izvaditi iz rerne i preliti sirupom i ostaviti da upiju. Servirati potpuno hladne. 

Prijatno!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi