BAKIN TAJNA NA VAŠEM STOLU Kako jabuke pretvoriti u ukusnu poslasticu vrednu svakog zalogaja? (RECEPT)
Idealan dezert za svaku priliku!

Potrebno vam je:
1/2 kg gotovih tankih kora
3 veće jabuke prokisle
100 gr suvog grožđa cimeta
100 gr ml. oraha
200 gr šećera
1 vanilin šećer
1/2 soka limuna i narandže
ulje

Priprema:
Jabuke izrendati, dodati orahe, cimet, suvo grožđe i po želji šećer. Sve dobro izmešati. Koru tanku raširiti na sto pa je pouljiti, dodati drugu koru preko nje i nji pouljiti.
Na dno kore po širini staviti nekoliko kašika jabuka pa uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh Rolnice iseći oštrim nožem ili makazama.
Premazati uljem pa peći na 2000 stepeni C oko 30 min. da lepo porumene. Dok se peku, u šerpu sipati šećer dodati vanilin šećer i kolutove limuna i narandže. Skuvati gust sirup pa ohladiti.

Čim se rolnice zarumene izvaditi iz rerne i preliti sirupom i ostaviti da upiju. Servirati potpuno hladne.
Prijatno!
PROČITAJTE JOŠ
NAJTRAŽENIJA POSLASTICA VEKOVIMA Srneća leđa - Bečka torta koju su Beograđani iskreno zavoleli
ZA LJUBITELJE TRADICIJE Junetina na mađarski način: Savršen recept za fino, dobro začinjeno jelo
SA OVIM JELOM SU SE NEKAD DOČEKIVALI GOSTI Mekuša sa prelivom od sira - Divna, topi se u ustima!
-
Krompir ukusniji i zdraviji od pomfrita - trik je u jednom sastojku
21.04.2021. 09:00
Povezane vesti
-
Domaće gurmanske rolnice, vredne svakog zalogaja (VIDEO)
01.02.2021. 10:10 -
Ove namirnicu doručkuju ljudi koji se mogu pohvaliti dobrim zdravljem
02.02.2021. 10:07 -