LAKO SE SPREMA A JOŠ BRŽE JEDE Domaćinske ledene šnite, kremasta fantazija po receptu iskusnih kuvarica!

Lagan kolač sa vrlo tankom korom i mnogo krema, ukrašen šlagom!

Torta, desert, slatkiš, slatko, kolač
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci za koru:

- 6 belanaca

- 5 kašika šećera

- 6 kašika brašna

- 150 ml mleka

 

 Krem:

- 800 ml mleka

- 6 žumanaca

- 7 kašika šećera

- 8 kašika brašna

Penaste krofne iz rerne, meko testo puno fila topi se u ustima!

AUTOR: Bakina kuhinja/A.K. DATUM I VREME: 04.08.2019. 08:00 Kada spremite ovaj desert, kuća će vam mirisati na dom Krofne, Foto: Screenshoot Youtube Potrebno je: 200 ml mleka; 20 gr kvasca; 1 kašičica šećera; 1 kašičica margarina; 2 jaja; 400-450 gr brašna; malo soli; korica limuna.

 - 250 gr margarina ili maslaca

- 100 gr šećera u prahu

- 200 ml slatke pavlake

Zamena: pavlaka za šlag ili 2 kesice šlaga u prahu

GREŠNI KEJK Ime mu govori sve! Recept za kapkejk punjen belom i crnom čokoladom!

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Umutiti belanca sa 5 kašika šećera da se dobije gusta i sjajna pena.

Dodati zatim brašno i umešti sve zajedno da nema grudvica.

U pleh dimenzija 30 x 20 cm staviti papir za pečenje pa istresti belanca i poravnati.

 

Staviti da se peče izmedju 15 i 20 minuta zavisno od rerne i struje. Dok se kora peče pripremamo fil.

Žumancima dodati preostali šećer i brašno pa naliti malo hladnog mleka i dobro izmešati, opet da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti da provri za zakuvati razmućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.

Skuvan “puding” prebaciti u drugu posudu, veću i prekriti folijom ili kesom.

PO SAVETU MAJSTORA Tajni trik kako napraviti HRSKAVO TESTO za picu sa jogurtom!

Mleko šolja mleka
Foto: Shutterstock

Ostaviti da se ohladi. Pečenu koru izvaditi sa papirom iz pleha, ostaviti minut-dva da se prohladi pa skinuti papir i vratiti koru u pleh.

Preliti koru odmah sa 150ml mleka i ostaviti da kora upije i ohladi se.

Kada su se i fil i kora ohladili umutiti penasto omekšali margarin sa šećerom u prahu. Izmutiti malo fil pa dodati pola margarina ili maslaca pa sve umutiti zajedno. Dodati zatim ostatak i sve sjediniti. Koru staviti na tacnu pa naneti ceo fil i poravnati.

TORTA OD ČOKOLADE I KUVANIH POMORANDŽI Recept za preukusnu poslasticu bez brašna i BEZ GLUTENA! Savršena kombinacija ukusa!

Umutiti slatku pavlaku pa i nju naneti na kolač. Ostaviti da se dobro ohladi pa ledene šnite poslužiti.

jaja, jaje
Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi