Kuhinja, testo, jaje, brašno
Shutterstock
Kuhinja, testo, jaje, brašno

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Najbolje od svega je što može da stoji u frižideru po nekoliko dana i uvek je kao da ste ga tek umesili.

Sastojci:

  • Oko 1 kg brašna

  •  

    500 ml mlakog mleka

     

  • 200 ml jogurta

     

  • 2 jaja

     

  • 2 kašičice soli

     

  • 1 kašičica šećera

     

  • 1 kocka kvasca

  •  

    Priprema:

Pekara, radnica, radnja, pecivo, testo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Uzmite kilogram brašna i napravite udubljenje. Sipajte u to udubljenje malo mlakog mleka i izmrvite kvasac i pospite šećerom. Izmešajte sa malo brašna i ostavite da kvasac naraste. Dodajte sve ostale sastojke i umesite glatko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna sve dok testo ne prestane da vam se lepi za ruke. Prekrijte testo krpom i ostavite da ga lepo naraste. Od ovog testa možete pravite pogače, kiflice, mekike, picu…šta god poželite. Ako ne potrošite sve umotajte testo u najlon kesu i ostavite ga u frižideru i do nekoliko dana.

Testo

Printscreen Youtube

Foto: Printscreen Youtube