GRČKA LEDENA KRALJICA Čokoladna torta za koju se kaže da je mediteranski slatkiš za sva godišnja doba!

Obožavaće je cela porodica

Domaćica, spremanje, torta, kuvanje
 Foto: Shutterstock

Sastojci: 250 g mlevenog integralnog keksa, 100 g margarina, 400 g čokolade za kuvanje, 200 g krem sira, 100 g bele čokolade, 400 ml slatke pavlake.

 

Priprema: U šerpi rastopiti margarin, pa njime preliti mleveni keks i promešati. Smesu mesiti rukom dok se ne sjedini, pa je rasporediti u okrugli kalup obložen plastičnom folijom.

Čokoladu izlomiti i staviti da se rastopi. Dodati slatku pavlaku i mešati. Kada se čokolada rastopi skloniti sa vatre, dodati krem sir i mešati dok se smesa ne sjedini.

SLATKI VIKEND GREH! Jastuk krofne punjene orasima, lepše još niste jeli!

Prebaciti u vanglu i mutiti mikserom dok ne postane penasto, pa izliti preko kore od keksa i ostaviti da se ohladi i stegne.

Belu čokoladu izlomiti i rastopiti sa malo ulja, pa preliti preko torte. Vratiti u frižider da se dobro ohladi. Po želji ukrasite sa malo kokosa ili rendane bele čokolade.

Žito torta omiljena je poslastica na svim slavljima, izdašna i jedinstvenog ukusa! (RECEPT)

AUTOR: Žena/M.M. DATUM I VREME: 11.10.2019. 08:00 - 11.10.2019. 08:09 Naziv je takav, a u stvari, nema žita!

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

Uživajte!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi