Miljana Kulić
youtubeprintscreen
Miljana Kulić

youtubeprintscreen

Foto: youtubeprintscreen

Ženama je kosa deo identiteta, pa makar bila i kratka. Odsecanje kose može da bude i način da žena zaštiti sebe od loših emotivnih veza, ali posledica lošeg psihičkog stanja i nervnog rastrojstva, pa je brijanje glave pokušaj da povratimo osećaj kontrole u periodu kada osećamo da nam je sloboda potpuno oduzeta.

"Rekao bih da je u pitanju težak emotivni i nervni slom koji se manifestovao i kroz brijanje glave. Žene se na ovakav čini obično odluče kada potpuno izgube kontrolu nad sobom i svojim životom, pa im ovako ekstremno šišanje daje privid da ipak drže konce u svojim rukama".

britni spirs

printscreen

Foto: printscreen

Britni se 2007. godine pojavila pred kućom svog bivšeg supruga Kevina Federlajna želeži da vidi svoje sinove Šona i Džejdena, a kako joj Kevin to nije dopustio, uputila se do najbližeg frizerskog salona i zamolila frizerku da joj pred više od 70 okupljenih paparaca obrije glavu.

kosa

shutterstock

Foto: shutterstock

Frizerka je na sve načine pokušala da je odgovori od te ideje, ali bezuspešno. Pevačica je čim joj je frizerka okrenula leđa uzela makaze u ruke i sama sebi obrijala glavu.

Imala je dvojicu telohranitelja koji je trebalo da paze da je paparaci ne fotografišu, ali jedan od njih je stalno podizao roletne – rekla je frizerka u dokumentarcu „Britney Spears – Breaking Point” 2019. godine.

"Najtužnije u celoj priči bilo je videti izraz njenog lica kada je shvatila šta je učinila", dodala je frizerka.