Zaplenjene svečane haljine
Uprava carine
Zaplenjene svečane haljine

Uprava carine

Foto: Uprava carine

Akcija je sledeća: Mnogo vam se sviđa neka haljina, već vidite sebe u njoj na nekoj velikoj i važnoj proslavi, ali nemate para da je kupite, ili čak i ako imate ne biste dali toliko za komad koji ćete nositi samo te večeri pa ko zna kad… Rešenje je da je iznajmite samo za tu priliku i za pristojnu, ali mnogo manju cifru nego kad biste je kupovali u radnji. To je posebno razrađen sistem kad su u pitanju venčanice, ali, čini se, sad se iznajmljuju i razne druge brendirane krpice.

DA LI BI PREKO INTERNETA IZNAJMILI ODEĆU?

 

Projekat “Rent the Runway” donedavno je bila platforma za pozajmljivanje dizajnerske odeće za specijalne prilike, ali ova godina ju je vinula u sam vrh popularnosti modnih sajtova. Naime, ljudi više ne pozajmljuju samo svečanu odeću, već i onu za svakodnevne varijante.

Projekat je već neko vreme hit u SAD i Velikoj Britaniji.

Broj korisnika je s 12.000 skočio na 25.000 za samo nekoliko meseci, a broj odevnih predmeta koji cirkulišu povećao se za 120 odsto – izjavila je Ešita Kabra-Dejvis.

Crna haljina

Alo!

Foto: Alo!

Neke kompanije korisnicima daju mogućnost da se sami razmenjuju stvarima, a druge imaju odevne predmete koje im iznajmljuju, pa nakon upotrebe čiste i pripremaju za sledeću mušteriju, piše Guardian.

Svi zarađuju tako što naplaćuju određenu naknadu za iznajmljivanje, koja je znatno niža od cene komada. Obično se iznajmljuje na četiri dana, a ako se korisniku svidi odevni predmet, može ga i kupiti po dogovorenoj ceni, prenosi 24sata.hr.

PROČITAJTE JOŠ: