BAKA ANĐA (90) PLETE VUNENE ČARAPE ZA ĐOKOVIĆA Vremešna gorštakinja zna koji broj Novak nosi i ima samo jedan san
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Devedesetogodišnja Anđa Novak iz Rovina kod Gradiške, izbeglica iz Bugojna, plete čarape za Novaka Đokovića. Ona se prihvatila ovog posla, nakon što je saznala da će najbolji svetski teniseri uskoro doći u Banjaluku, gde će učestvovati na  Srpska open.

Novak će i, kako je najavilo Udruženje dece ometene u razvoju, 22. aprila biti gost njihove manifestacije „Svi smo mi deo tebe“.

"Novaka Đokovića pratim godinama, danonoćno gledam njegove mečeve. Ne postoji termin koji mi ne odgovara. Odlučio sam da mu ispletem čarape od ovčije vune. Kad ih obuče, za njega neće biti zime. Samo me brine kako da mu predam čarape. Valjda će mi neko pomoći u tome", rekla je za Srpskainfo baka Anđa, čije je prezime identično Đokovićevom.


"Svojim gorštačkim rukama, očvrslim u teškim vremenima i vučjim krajevima, sa puno ljubavi pletem čarape. Takve nosim od detinjstva i zato gazim do stote. To želim i Novaku, ali da igra do stote ", povela nam je baka Anđa.

Ona kaže da bi volela da bude na tribinama, bar na jednom od Đokovićevih mečeva u Banjaluci, ali sumnja da će joj se želja ostvariti.

"Imam dobre članove porodice, sina Zorana, snaju Milku, unuke Dejanu i Anju, ali ne veruju da mogu da vidim Novaka i da idem na turnir. Kažu, babo, pusti snove, ne možeš da ostvariš. Ipak, ne odustajem, moji prijatelji će pronaći put do mog dragog Novaka, koji je srpski ponos u celom svetu. Ni ja ne gubim nadu da ću ići na turnir. Posle svakog njegovog meča, suze mi pođu iz očiju, što zbog tuge, ako izgubi, ili još više od sreće, kada pobedi", kaže Anđa Novak.

Veličinu Novakovog stopala, kaže, pričali su njene unuce.

"One su pročitale da nosi broj 44,5. E, upravo tolike čarape i priglavke mu pletem", otkrila nam je Anđa Novak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading