HOLIVUDSKI MOĆNIK ME NAPASTOVAO Bruk Šilds prvi put progovorila o traumi koju je doživela na početku karijere, "sve ove godine sam krivila sebe"
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U dokumentarcu „Brooke Shields: Pretti Babi“, koji će premijerno biti prikazan 3. aprila, glumica Bruk Šilds prvi put govori o tome kako je bila žrtva seksualnog nasilja u svojim ranim dvadesetim.

Pre više od 30 godina, glumicu Bruk Šilds je seksualno napao holivudski mogul, a Bruk, tada u ranim dvadesetim, nikome nije rekla.

"Niko mi neće verovati, pomislio sam tada. Ljudi tada nisu verovali u te priče. Mislila sam da više nikada neću raditi u Holivudu ako ispričam šta mi se dogodilo", kaže ova 57-godišnja glumica.

Odlučila je da ispriča svoju priču u dvodelnom dokumentarcu „Bruk Šilds: Lepa beba“, koji će premijerno biti prikazan 3. aprila.

Ovaj dokumentarac otkriva nepoznate činjenice o životu glumice koja je zbog seksualizovanih uloga u filmovima kao što su "Zgodna beba", gde je igrala dečju prostitutku, i "Plava laguna" postala predmet fascinacije, ali i besa javnosti i postao fenomen pop kulture, piše The People, kome je glumica odlučila da ispriča kako je bila seksualno zlostavljana i zašto je decenijama o tome ćutala.

HOLIVUDSKI MOĆNIK ME NAPASTOVAO Bruk Šilds prvi put progovorila o traumi koju je doživela na početku karijere,

Foto: Shutterstock

 


"Dok snimate dokumentarac, setite se svega što vam se desilo i pomislite kakvo je čudo što sam preživela", kaže 57-godišnja glumica.

"Trebalo mi je dosta vremena da procesuiram ono što mi se dogodilo. Sada sam ljuća nego tada. Ovo su strašne situacije", rekla je Bruk u intervjuu za Pipl, a ispričala je šta se dogodilo te noći nedugo nakon što je diplomirala na Univerzitetu Prinston i nije mogla da nađe posao. Bio je to težak početak njene glumačke karijere i zato je prihvatila poziv poznatog čoveka iz Holivuda. 

"Posle večere sa čovekom, koji je bio poznato holivudsko ime, pozvao me je u svoju hotelsku sobu odakle mi je obećao da će pozvati taksi da me odveze kući. Tamo me je seksualno napao. Nisam se toliko borila ni opirala... Sećam se samo da sam se skamenila.

Mislila sam da je moje jedno "ne" dovoljno. I sve vreme sam sebi govorila – ostani živa i izlazi – rekla je glumica u dokumentarcu. Rekla je da je kasnije krivila sebe i stalno govorila da nije trebalo da ide sa njim u hotelsku sobu ili da pije piće posle večere.


Ona je rekla da je o svemu ovome rekla samo jednoj osobi, svom bliskom prijatelju i bivšem savetniku za bezbednost Gavinu de Bekeru.

"Svako na drugačiji način obrađuje sopstvenu traumu. Želim da moj slučaj bude primer da kažem drugim ženama da ne treba da ćute o ovome - kaže Bruk. Dugo je udata za pisca komedije i reditelja Krisa Henčija (58), sa kojim ima dve ćerke Rouan (19) i Grier (16).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading