SRUŠIO JOJ SE SVET, NIKO JE NIJE TAKO PONIZIO Pitali su Čarlsa da li voli Dajanu, od njegovog odgovora i novinari se postideli
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nakon smrti kraljice Elizabete, Velika Britanija dobila je novog kralja, Čarlsa III. Čarls je u subotu preuzeo dužnost, a njegovo ustoličenje probudilo je duhove prošlosti i priče o njegovom životu.

Na tapetu se našla i princeza Dajana, njegova bivša supruga od koje se razveo pre nego što je poginula 31. avgusta 1997. godine. Naime, na Tiktoku je nedavno isplovio snimak Čarlsa i Dajane iz perioda njihove veze.

Inače, ovaj snimak je tek prošle godine ugledao svetlost dana, iako datira iz 1981, a bolje od bilo čega drugog oslikava napet i nejasan odnos Čarlsa i Dajane. Ovo je jedna od retkih situacija na kojima je nezadovoljstvo tadašnje princeze od Velsa očigledno i u kojoj se nije ni potrudila da ga prikrije. Snimak pokazuje da je brak ovog para možda bio i tragičniji od onog što znamo.

Naime, mladom paru postavili su pitanje "Da li volite jedno drugo", i dok je Lejdi Di odgovorila "naravno", Čarl je odlučio da da sasvim drugačiji odgovor. "Šta god ljubav značila", prokomentarisao je, nakon čega se niz neprijatnih emocija oslikao na licu ove tada tek 19-godišnjakinje.

@royal.tc

She would be so proud of him ♬ original sound - rapidsongs

Zvanični video je naravno montiran i isečen tako da javnost ne čuje Čarlsov komentar, ali neobrađeni snimci emitovani su prošle godine na televiziji Channel 5. Stručnjaci za kraljevsku porodicu tvrde da su "šokantni" i "neverovatni".

- Izraz njenog lica je tako rečit. Nikada pre nisam video da ona tako jasno pokazuje nezadovoljstvo pred kamerama, to je odličan snimak - rekao je prošle godine istoričar kraljevske porodice Pirs Brendon.

Sa druge strane književnik Ričard Kej dodao je da je tišina između njih nakon izrečenog komenatra jeziva.

- Zapravo možete da vidite kako se ugasio sjaj njenih očiju. Za nju se tada ceo svet srušio - kaže Dajanin biograf Endrju Morton.

Komentari (0)

Loading