POPADIJA U CENTRU NEŽELJENE PAŽNJE Danica Crnogorčević, mlada majka, kojoj se svaki korak prati, otvoreno o udaji, deci, crkvi
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Priznata pevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević nedavno se našla u centru pažnje zbog interpretacije izmenjenog teksta crnogorske pesme "Oj, svijetla majska zoro", koju je ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici otpevala na Badnje veče.

Danica je pomenutu pesmu izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore, a u izmenjenom tekstu nije bilo nikakvih uvredljivih delova koji se tiču crnogorske nacije. U verziji koju je otpevala na Badnje veče našao se i stih "jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu". Mediji su tada preneli da se ovakav tekst nekima nije dopao, te da je moguće da učesnici budu kažnjeni novčanom kaznom i do 20.000 evra.

Peva Danica i druge „rodoljubne“ pesme, a ne uzdržava se ni od toga da komentariše najosetljivija nacionalna pitanja. Naravno, iz svog ugla – uzorne supruge, mlade majke troje dece, velike pravoslavne vernice.

U svemu tome, jasno je zašto se njeno ime tako često pominje po srpskim društvenim mrežama, a biografija Danice Crnogorčević daje još povoda.

Danica Crnogorčević rođena je u Baru 1993, a devojačko prezime joj je Nikić. 

Pevačica koja ima samo 30 godina i za nju se kaže da je najmoćniji glas Crne Gore se tada oglasila i komentarisala slučaj, te istakla da joj je "drago što se narod ujednio", ali i da takvu verziju pesme bez problema izvodi već pet godina.

Mnogi su se zainteresovali za Danicu, ali i njen privatan život. Pored toga što je izvrsna pevačica ono što je malo poznato u javnosti jeste da je ona zapravo popadija. Etno pevačica je u braku sa đakonom Ivanom Crnogorčevićem i ima troje dece, a za medije je izjavila kakav je život popadije iz njenog ugla.

POPADIJA U CENTRU NEŽELJENE PAŽNJE Danica Crnogorčević, mlada majka, kojoj se svaki korak prati, otvoreno o udaji, deci, crkvi

Foto: Printscreen/Youtube

 

"Ja sam jedna od mnogih koje su se ostvarile na oba polja, tako da deca i porodica uopšte nisu prepreka, ako se, naravno, udate ili oženite osobom koja vas podržava u vašem radu i koja vam pomaže da ostvarite svoje želje i planove vezano za taj posao.

 

 

Ako vas voli, onda svakako da će to podržavati i biti uz vas. Moj suprug i ja smo zajedno u ovome što radim, imamo i zajedničke projekte. On ima velikog dara za pisanje, ne samo pesama nego uopšte. Između ostalog, autor je i pesme koja je doživela veliku popularnost kod naroda. To što sam mlada postala majka i što već imam troje dece, to je najveće bogatstvo koje mladi treba da steknu što ranije, a ne da čekaju da se 'nažive'. A odluka je svakako bila udaja za mog supruga i naše ljubavi, koja se temelji prvenstveno na ljubavi prema Gospodu", ispričala je jednom prilikom Danica i dodala:

"Otkad smo stupili u bračnu zajednicu, živimo odvojeno. Uglavnom sami vodimo brigu o našoj deci, naravno, bake i deke su uvek tu da nam pripomognu."

Danica je objasnila kako izgleda njen dan kao popadije u braku sa đakonom.

"Dan je sličan kao i svačiji drugi, isto svaki dan nosi nova dešavanja i nova iskušenja. Jedino što se razlikuje jeste to što svesno treba da predstavljamo crkvu u svakom momentu u javnosti i neke stvari se ne opraštaju iz ugla ljudi koji to posmatraju. Veliki je blagoslov biti u crkvi i služiti Bogu i narodu na taj način. Koliko je velika uloga sveštenika u društvu, toliko je značajna i uloga njegove supruge, popadije", istakla je ona i dodala:

"Trudimo se da sve što radimo bude usmereno ka služenju bogu i bližnjima. Kako uči naša vera, svaka porodica jeste mala crkva, te se trudimo da u našoj vlada harmonija, uzajamno poštovanje, ljubav, strpljenje. Dečica s radošću učestvuju s nama u čitanju molitvi, kađenju kuće, pevanju tropara i ostalih duhovnih pesama. Trudimo se da što više obilazimo naše svetinje", ispričala je.

Kada je Slobodan Šarenac pitao Novaka Đokovića, koja mu je omiljena, narodna pesma, teniser je odgovorio: "Veseli se srpski rode, srpski rode zbog slobode..."

Ovu pesmu je Novak pevao kada je proslavljao uspeh zbog mesta na ATP listi, upravo izvodi crnogorska popadija, Danica Crnogorčević. 

Tekst i muziku je napisao sveštenik, njen suprug Ivan, a za medije je ispričao kako je pesma nastala:

"Dok sam čekao da se Danica i naša kćerka Kasija spreme da izađemo u šetnju, stajao sam u hodnik i dobovao neku muziku prstima po zidu. Pitao sam Danicu da li ima neka pesma tog ritma i ona je rekla da nema. U glavi mi je stalno bila rečenica "Veseli se srpski rode zbog slobode..." Kada je pesma nastala nije bilo ni govora o litijama, a kada su počele litije u Crnoj Gori, pesma se nametnula kao himna..., "ispričao je sveštenik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading