PORODICA STRAHUJE DA LI ĆE SLAVNI GLUMAC DOČEKATI BOŽIĆ Brusu Vilisu se stanje pogoršalo, otkriveno sve o bolesti od koje se prosto raspada
Shutterstock

Vest da holivudski glumac Brus Vilis pati od teške bolesti uzdrmala je čitav svet. Čak i kada je pojašnjeno da afazija predstavlja poremećaj usvojenog jezika i govora, niko nije ni slutilo da će bolest tako brzo napredovati. Iako je u poslednje vreme prihvatao sve moguće uloge koje su mu se nudile, Brus Vilis je morao da se povuče iz sveta filma.

Ne može da pamti tekstove, a nedavno je Silvester Stalone otkrio i da ne sme da komunicira. Bliski izvori kažu da je porodica glumca svesna da Brus neće biti sa njima zauvek i da zbog toga cene svaki zajednički trenutak. Ema Heming i Demi Mur, sadašnja i bivša supruga Brusa Vilisa, još više su se zbližile i zajedno pomažu glumcu da mu olakšaju život sa ovim oboljenjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

"Demi koristi svaku priliku da provede vreme sa njim. Ako nije sa njim, zove telefonom samo da čuje Brusov glas", objasnio je blizak izvor za medije i dodao: "Brus ne može mnogo da priča i čini se da ne razume mnogo od onoga što drugi govore. Ema je postala njegov glas i neko ko komunicira umesto njega. Ima dana kada vide komadiće starog Brusa, ali to su prolazni trenuci. Brus kao da im sve više izmiče i to im slama srca. Ne mogu da zamisle Božić bez voljenog čoveka", rekao je izvor i dodao:

"Njegovim starijim ćerkama nedostaje njihov otac kakav je bio, onaj koji ih je zadirkivao zbog njihovih momaka i davao im neželjene savete. Sa praznicima koji dolaze, sve što mogu da urade je da mu kažu da ga vole i da se mole za čudo", zaključio je izvor.

Podsetimo, ova tegoba pogađa sposobnost slušanja i govora, čitanja i pisanja, a ne zavisi od sluha i vida. Prva pomoć koju ljudi sa ovakvim stanjem potraže, jeste pomoć logopeda, a svako odlaganje negativno utiče na rezultat i trajanje terapije. Stručnjaci navode da je boljitak znatno teže ostvariti ukoliko ne postoji saradnja porodice, koja mora biti uporna i stalna, kako bi sa članom koji ima afaziju uvek ponavljala sve ono što se radilo kod logopeda.

Komentari (0)

Loading