Kamila
Foto: AP/Foto: AP

Danima posle smrti kraljice Elizabete kraljevska porodica je i dalje pod budnim okom javnosti. Čini se da se analizira svaki detalj sa poslednjeg ispraćaja kraljice, kao i informacije koje navodno cure iz Bakingemske palate.

Kako se stvari oko sahrane veka stišavaju, opet je fokus medija i javnosti na odnosu brače prinčeva Vilijama i Harija. 

Jednom prilikom Hari je navodno predložio da bi idealno rešenje za pomirenje sa kraljevskom porodicom bilo da koriste posrednika, kako bi na taj način uspeli da prevaziđu sve sukobe. Kada je čula za tu ideju, Kamila je navodno ispljunula čaj koji je u tom trenutku pila.

Novinarka i autorka knjige "The Firm, The New Royals", Kejt Nikol objaviće ovu informaciju u istoj. U knjizi se govori i o sve većem raskolu između Saseksovih i članova kraljevske porodice. Sukob između njih navodno je nastao je nakon odluke Harija i Megan da se povuku sa zvaničnih kraljevskih dužnosti i da svoj život započnu u Americi.

Neimenovani porodični prijatelj rekao je autorki knjige da su se princ Hari i njegov otac, kralj Čarls III sastali na proleće ove godine želeći da reše sporne odnose. Njihov susret eskalirao je u neprijatan susret koji je njihov odnos učinio još zategnutijim.

Autorka knjige navela je i da su princ Vilijam i njegova supruga Kejt navodno osetili veliko olakšanje kada su se Hari i Megan preselili u Ameriku. Takođe se navodi da je Vilijam održao samit sa pomoćnicima, kako bi razgovarao o budućnosti kraljevske porodice nakon njihovog preseljenja.

Deo knjige objavljen je u "Vanity Fair" magazinu u kojem Nikol navodi da je Čarls insistirao na sastanku sa Harijem pre nego što je imao primanje od kraljice.

"Sastanak sa Čarlsom i Kamilom bio je vrlo neprijatan za razliku od srdačnog susreta sa kraljicom", napisala je ona.

Ona je dodala i da su Saseksovi zakasnili na sastanak, te zbog toga nije mogao da traje duže od 15 minuta.

"Hari je zapravo predložio da koriste posrednika kako bi pokušali da reše stvari, što je Čarlsa pomalo zbunilo, a Kamilu je nateralo da ispljune čaj koji je pila", rekao je izvor blizak porodici i dodao da je Kamila otvoreno rekla da je njegov predlog smešan.

Zanimljivo je da je u knjizi navedeno da je odluka Harija i Megan da se presele i povuku sa dužnosti "povredila i iscrpela" kraljicu Elizabetu II.

"Kraljica je bila veoma povređena i rekla mi je: "Ne znam, nije me briga i ne želim više da razmišljam o tome", rekao je izvor autorki knjige.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading