SESTRE STRADALE U SABRAĆAJNOJ NESREĆI Nekoliko godina posle, roditelji doživeli šokantno otkriće

alo.rs/S.Ć. | Žena 01.09.2022 14:03

Devojke su išle do crkve sa drugom koji je živeo u njihovom komšiluku kada je iza njih naišao automobil velikom brzinom i namerno ih udario

Foto: Printscreen

Zagovornici ideje o reinkarnaciji koristili su nekoliko slučajeva da potvrde svoje uverenje, a čini se da je priča o sestrama Polok jedan od najubedljivijih. Džon i Florens Polok bili su stanovnici Heksama, malog grada na severoistoku Engleske.

Par je 1946. dobio treće dete i prvu ćerku. Dali su joj ime Džoana. Zatim, 1951. godine, Florens je rodila drugu ćerku, Žaklin. Decu je uglavnom odgajala baka jer su i Džon i Florens bili zauzeti porodičnim poslom.

Velika tragedija

Džoana i Žaklin su bile veoma bliske jedna drugoj i većinu vremena su provodile zajedno. Džoana je bila veoma zaštitnički nastrojena prema svojoj mlađoj sestri i volela je da zadrži Žaklin. Zajedno bi se igrali, jeli i spavali zajedno. U maju 1957. devojkama se dogodila strašna nesreća. Džoana je tada imala 11, a Žaklin 6 godina.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

 

Devojke su išle do crkve sa drugom koji je živeo u njihovom komšiluku kada je iza njih naišao automobil velikom brzinom i namerno ih udario! I Džoana i Žaklin izgubile su živote na licu mesta. Dečak je hitno prevezen u bolnicu, ali su mu povrede bile toliko teške da je i on preminuo.


Vozač automobila bila je gospođa koja se vraćala kući nakon što je izgubila starateljstvo nad decom. Priča se da je bila pod dejstvom raznih droga i da je potpuno pobesnela. Kada je videla tu decu na ulici, odlučila je da ih udari autom.

Žena je kasnije uhapšena i primljena u psihijatrijsku bolnicu. Neutešni roditelji Kao što možete zamisliti, gubitak obe ćerke odjednom se odrazio na Florens i Džona. Uglavnom su bili razoreni. Majka je, međutim, bila daleko depresivnija. Bol je bio preveliki za nju i slomila bi se kad god bi neko pomenuo njene ćerke.

Džon je, s druge strane, rešio situaciju na drugačiji način. Iako je bio katolik, verovao je da će se njegove ćerke nekako preporoditi u svojoj porodici. Dobijao bi vizije i osetio prisustvo svojih ćerki u kući.

Firenca nije imala takve misli i odlučila je da se drži katoličkog skupa verovanja. Zbog toga je par imao problema jer su oboje imali suprotna uverenja o tome i nisu bili na istoj strani. Razdor je došao do te mere da su u jednom trenutku pomislili na razvod. Florensina trudnoća i šokantno otkriće Florens je ponovo zatrudnela 1958. godine. Par se nadao da će im novo dete pomoći da prebole smrt svojih devojčica.

Tadašnji lekar je potvrdio i rekao Džonu i Florens da će imati jedno dete. Uprkos tome, Džon je bio uveren da su u njegovoj ženi dve bebe. U oktobru 1958. Florens je rodila ne jednu već dve devojčice! Doktori su bili začuđeni jer su bili toliko sigurni da u Firenci raste dete. Svi, osim Džona, bili su u šoku. Majka je bila najviše šokirana jer nikada nije osetila da su u njoj dve bebe. Takođe, slučaj blizanaca nikada nije bio u porodici, tako da to uopšte nije očekivala.

Znaci reinkarnacije


Par je blizankama dao imena Gillian i Jennifer. Obično identični blizanci nemaju madeže u istom području kao njihova braća i sestre, ali to nije bio slučaj sa Gillian i Jenifer. Iznenađujuće, bebe bliznakinje imale su potpuno iste madeže kao Joanna i Jackueline. Rodni znaci nisu bili samo slični, već su se nalazili i na istim delovima tela.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

 

Štaviše, Žaklin je dobila ožiljak iznad oka nakon što je pala i sletela na kantu kada je imala tri godine. Dženifer je imala potpuno istu oznaku u potpuno istoj oblasti iako očigledno nije pretrpela nikakvu povredu. Porodica se preselila u Vitli Bej kada su blizanci imali devet meseci. Nisu želeli da im ćerke odrastaju na istom mestu koje je odvelo njihove sestre.

Kako su devojčice rasle i počele da formiraju koherentne rečenice, počele su da pričaju o igračkama koje nikada nisu videle. Zastrašujuće je to što su igračke koje bi opisali zapravo Žoanine i Žakline i skrivene na tavanu. Kako su devojčice bile svesne ovih igračaka kada ih zapravo nikada nisu videle? I ne samo to, već kada su se dočepali ovih igračaka, sortirali su ih i podelili među sobom na isti način kao što su to uradile Žoana i Žaklin.

Gillian i Jennifer su imale potpuno ista interesovanja i simpatije kao i njihove sestre. Gillian je volela potpuno istu hranu koju je volela i Džoana, a Dženifer je više volela istu hranu koju je volela Žaklin. Zanimljivo, Gillian se brinula o Dženifer na isti način kao što je Džoana brinula o Žaklin iako je bila samo 10 minuta starija od svoje sestre bliznakinje.

Čak su imale iste ličnosti i manire kao i njihove sestre. Takođe bi se sećali malih detalja o Heksamu iako nisu tamo živeli. Džon je bio uveren da su se njihove pokojne ćerke reinkarnirale, ali je Florens i dalje prkosila toj ideji. Sve dok jednog dana nije čula kako bliznakinje pričaju o saobraćajnoj nesreći, nesreći koju nikada nisu sreli ili čak ni čuli!

Roditelji su planirali da im ispričaju o svojim pokojnim sestrama, ali nikada nisu dobili priliku. Štaviše, devojke su uvek bile veoma oprezne kada su prelazile puteve i imale su neobjašnjivi strah od automobila. Dženifer je, na primer, jednom zagrlila svoju sestru kada je videla nadolazeći kamionet, primetivši drhtavim glasom da je „prošli put tako bolelo“.

Kada su blizanci napunili pet godina, počeli su da gube sećanja na svoje 'prošle živote.' Međutim, ljudi još uvek koriste ovaj slučaj da podrže ideju reinkarnacije. Drugi pobijaju slučaj i smatraju ga neubedljivim...

Skeptici tvrde da se radilo o utehi, ali bez ikakvog natprirodnog trenutka. Čak je i Florensin rođak izrazio uverenje da nesrećna porodica „naduvava“ male slučajnosti kako bi se uverila da njihove ćerke nisu zaista mrtve.

BONUS VIDEO


 

Expand player
Pogledajte više