VIDIMO SE 2028! BAKA MARA SA 100 GODINA DOBILA PASOŠ JER IDE ZA NEMAČKU: Zdrava kao čelik, zato što ne radi ono što mi činimo svaki dan

penzionisani.rs/alo.rs/S.Ć. | Žena 21.07.2021 10:07

Ma zašto mi produžavate pasoš samo na toliko godina, zašto mi ne date doživotno ? Ko će vam opet ovde dolaziti za deset godina?

Foto: Youtube/Printscreen

Mara Sušac je na pragu 100. rođendana i jedina je osoba s toliko godina koja je zatražila produženje pasoša u konzulatu u Mostaru. Predati zahtev za produženje pasoša vozio ju je praunuk Benjamin koji je rođen u Nemačkoj, a studira u Mostaru.

– U Konzulatu su nam rekli kako niko njenih godina nije predao zahtev za produženje tog dokumenta. Najpre im je to bilo neobično jer jako retko i mlađi ljudi od Mare dolaze da produže pasoš. Kad im dođe neto rođen 1940, 1942. godine produži pasoš, neobično je, a ne ona kojoj je skoro 100 godina. Ipak, kasnije su svi hteli da razgovaraju s Marom jer je ona jako šaljiva osoba. Svi su je upamtili”, priča nam kroz smeh Benjamin.
Dodaje kako je prilikom podizanja pasoša Mara rekla radnicima: Vidimo se 2028. godine.

U dokumentima piše da je Mara Sušac rođena 1921, ali komšije tvrde kako je ona zapravo 1919. godište. Naime, u vreme kada se Mara rodila, deca su prijavljivana kad bi se stiglo, tako da ta teorija nije isključena...

Ceo tekst pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

Expand player
Pogledajte više