Putnici
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nesvakidašnja situacija dogodila se ženi staroj 101 godinu zbog sistema rezervacije jedne aviokompanije koji je uporno meša sa bebama.

Naime, Patriša rođena je 1922. godine, ali sistem "Ameriken Erlajns-a" ne priznaju tu godinu kao datum rođenja, već je prinuđena da stavi da je rođena 2022. godine, kako bi mogla da rezerviše kartu, prenosi "Bi-Bi-Si".

Stogodišnjakinja je jednom prilikom ostala bez rezervisanih invalidskih kolica na terminalu jer je osoblje aerodroma očekivalo bebu, dok su više puta bili iznenađeni jer su očekivali da je unesu u avion, kao bebu.

- Bilo je smešno što su mislili da sam samo malo dete, a ja sam u stvari starica. Moja ćerka je rezervisala kartu onlajn, a kompjuter na aerodromu je mislio da je moj datum rođenja 2022. godina, a ne 1922. - rekla je Patriša, bivša medicinska sestra, koja je putovala sa svojom ćerkom Kris, nakon najnovije zabune na letu između Čikaga i Mičigena.

"Dešava se svake godine..."

- Ista stvar se desila prošle godine i oni su takođe očekivali dete, a ne mene. Do zabune je došlo uprkos tome što je bila rezervisana kao karta za odrasle, a ne za dete - navela je.

Patriša je rekla da je letela svake godine da poseti porodicu, ali da je bilo zabune otkako je napunila 100 godina, uprkos činjenici da je putovala solo do 97. godine, kada joj je bila potrebna pomoć članova porodice zbog problema sa vidom.

Nadala se da će aviokompanija uskoro moći da izračuna njenu stvarnu starost.

- Volela bih da poprave kompjuter jer je moja jadna ćerka morala da nosi sav naš prtljag i odeću skoro kilometar od jedne do druge kapije - dodala je.

"Bi-Bi-Si" je naveo da aviokompanija još uvek nije odgovorila na navode.

Pozivajući se na prethodnu zbrku, Patriša i njena ćerka su morale da čekaju u avionu dok su se drugi iskrcavali, jer za nju nisu bila uređena invalidska kolica.

Uprkos tome, rečeno je da se raduje svom sledećem letu na jesen, kada će napuniti 102 godine.

(Gardijan)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading