med
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Medenu infuziju možete uzimati na kašiku kad god osećate da vas pecka u grlu ili vas počinje terati na kašalj, a možete je uzimati i preventivno. Isto tako, možete je dodavati u čaj koji može biti topao zimi, a leti hladan.

Sastojci:

  • komadić đumbira (dužine 2,5 cm)
  • 4 manja češnja belog luka
  • po 2 stabljike svežeg ruzmarina i timijana
  • 220 g sirovog meda

Priprema:

Izrendani đumbir i beli luk stavite u čistu teglu srednje veličine pa im dodajte grančice ruzmarina i timijana – po potrebi grančice prepolovite kako bi stale u teglu.

Zatim prelijte medom, poklopite i ostavite da odstoji nedelju do dve  – najbolje negde uz osunčani prozor.

Što duže ostavite infuziju da odstoji, to će ukusi i mirisi biti intenzivniji.

Svaki dan malo okrenite teglu.

Potom procedite – i vaša je medena infuzija gotova. Čuvajte je na tamnom mestu dobro poklopljenu. Najbolje je iskoristiti je u roku od godinu dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading